NavMenu

Nastavlja se edukativni program "AmChamps - Mladi lideri promena"

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.01.2016. 12:37
Komentari
Podeli
Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, na otvaranju "AmChamps"Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, na otvaranju "AmChamps"
Danas je svečano otvoren treći ciklus jedinstvenog godišnjeg edukativnog programa "AmChamps - Mladi lideri promena" Američke privredne komore (AmCham), koji treba da kroz pružanje praktičnih znanja i veština neophodnih za moderno poslovanje omogući perspektivnim studentima i mladim menadžerima da postanu lideri uspešne privrede Srbije.

Program su otvorili Snežana Klašnja, pomoćnica ministra omladine i sporta, Miloš Đurković, prvi potpredsednik AmCham-a, dr Nikolaos Dimitriadis, regionalni direktor kancelarije univerziteta "Šefild" i Tina Kostić i Milica Samardžić, menadžerke ovog programa, pozdravivši 46 polaznika nove generacije programa.

U "AmChamps" programu učestvuju 23 uspešna, pažljivo odabrana studenta koji će raditi u paru sa 23 uspešna mlada menadžera – mentora. Predavači su top menadžeri kompanija članica AmCham-a, koji će iz prve ruke preneti svoje iskustvo, znanje i veštine koje su im bile potrebne da postanu i ostanu lideri. Tokom programa, učesnici će uz podsticanje "out of the box" kreativnog razmišljanja dobiti priliku da osnaže svoje liderske i organizacione sposobnosti, unaprede veštine rada u timu, kao i da steknu znanja o razvoju poslovne strategije i preduzetništva.

- Kao model za modernizaciju univerzitetskih obrazovnih programa i odgovor na potrebe poslovne zajednice u Srbiji za veštinama i znanjima, "AmChamps" iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje studenata i mladih menadžera, koji su svesni da je neformalna edukacija od velikog značaja za lakše pronalaženje posla. Veoma smo ponosni jer je više od polovine naših šampiona nastavilo da se usavršava kroz praksu ili stalno zaposlenje u kompanijama članicama AmCham-a - istakao je Miloš Đurković.

On je dodao da je program prilika da polaznici iz prve ruke čuju iskustva i preporuke lidera vodećih firmi u Srbiji. Snežana Klašnja je naglasila da mladi moraju biti aktivni kako bi dobili priliku kod potencijalnih poslodavaca, kao i da su obrazovanje i participacija među ključnim faktorima za smanjenje problema nezaposlenosti.

Tokom ceremonije otvaranja, održan je i "speed dating" odabir mentorskih parova koji će kroz zajednički rad u novoj generaciji "AmChamps" imati priliku da se izbore za nagrade - pohađanje stručnih praksi u vodećim kompanijama u Srbiji i stipendije za pohađanje MBA programa univerziteta "Šefild".

Proglašeni pobednički projekti drugog ciklusa "AmChamps"

U finalnom takmičenju druge generacije "AmChamps", održanom 26. januara, nadmetala su se tri mentorska para. Pobedu su odneli Đorđe Vuksanović iz kompanije "Vip mobile", koji je osvojio stipendiju za pohađanje MBA programa u "Cotrugli" poslovnoj školi i Ana Kaloperović sa Šumarskog fakulteta, koja je nagrađena učešćem u programu zapošljavanja "Delta Holding"-a i besplatnim kursom stranog jezika u školi "Berlitz", kao i stipendijom za modul po izboru u "Cotrugli" poslovnoj školi.

Finalisti su za zadatak imali kreiranje specijalnih projekata, uz mentorsku podršku članova Upravnog odbora AmCham-a. Tome je prethodilo osam meseci napornog rada, takmičenja i druženja, 20 predavanja, radionica i vannastavnih aktivnosti, 15 urađenih domaćih zadataka i napisanih članaka i puno konkretnih veština i praktičnih znanja za dalju karijeru.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.