NavMenu

Tenderi za izgradnju zgrada Hitne pomoći i Muzičko-Baletske škole u Novom Sadu i dalje na čekanju

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 28.01.2016. 15:46
Komentari
Podeli
(Foto: shutterstock.com)
Novi Sad nikako da počne se realizacijom dve velike investicije, zgrade Hitne pomoći i muzičko-baletske škole jer Republička komisija za zaštitu prava ponuđača već više od mesec dana nije odgovorila na prigovore.

Kako kažu u Gradskoj upravi, postupci za završetak tendera stoje jer nikakva odluka iz Beograda ne dolazi čime se samo odužuje realizacija ove dve važne investicije. U lokalnoj upravi navode da nemaju nikakvih informacija kada bi mogla da se očekuje odluka Komisije, jer nema striktnog vremenskog roka u kome treba da se odluči o prigovoru.

Podsetimo da je Zavod za izgradnju grada postupak javne nabavke za izbor izvođača radova na gradnji zgrade Hitne pomoći na Telepu u Ulici Ilariona Ruvarca doveo do dela kada se bira najbolja ponuda, ali da su morali da stanu jer je podnet prigovor.

Vrednost ove investicije je 500 miliona dinara i veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu, a njenom realizacijom će Zavod za hitnu medicinsku pomoć konačno dobiti svoju prostor.

(Foto: YouTube/screenshot)
Što se tiče gradnje zgrade Muzičke i Baletske škole na Limanu IV, tu je već izabran i izvođač. Kao najpovoljnija ponuda odabrana je ponuda beogradskog preduzeća "M enterijer gradnja" sa podizvođačima "INTEC" Novi Sad i "Hidrozavod" Novi Sad vredna 274 miliona dinara bez PDV-a.

Inače, procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta je oko 1,7 milijardi dinara i predviđeno je da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.