NavMenu

Zrenjanin,Rekonstrukcija lokalne putne mreže, mostova i početak izgradnje Banatske magistrale

Izvor: Dnevnik Sreda, 12.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

 Zrenjanin se nalazi u čvorištu robnih i putničkih saobraćajnih povezan sa 135 km magistralnih, 68 km regionalnih i 123 km lokalnih puteva, od kojih su mnogi u lošem stanju.


Stoga je  predviđena rekonstrukcija i izgradnja oko lokalne putne mreže na najkritičnjim tačkama, kao i rekonstrukcija nekoliko mostova i objekata u ovom delu saobraćaja. U samom gradu bila je predviđena rekonstrukcija nadvožnjaka u industrijskoj zoni na izlazu prema Beogradu, kao i završetak gradske obilaznice, a od ostalih saobraćajnica planiran je završetak rekonstrukcije puta Zrenjanin – Kikinda i Klek – Žitište, kao i početak radova na rekonstrukciji puta Ečka – Tomaševac i Zrenjanin – Sečanj. Posebno mestu u razvojnim planovima drumskog saobraćaja zauzima takozvana Banatska magistrala, kao alternativna saobraćajnica autoputa Subotica–Novi Sad–Beograd. Ona bi se pružala od Horgoša i Novog Kneževca preko Kikinde i Zrenjanina do Pančeva, Kovina i Smedereva i omogućila bi ekonomičnije i brže povezivanje severa i juga zemlje na evropskim saobraćajnim tokovima, uz obilaženje Beograda, koji ima velike probleme sa tranzitnim saobraćajem.

Direkcija za izgradnju i uređenje grada će izdvojiti oko 50 mil din i usmeriti ih na završetak prve i početak druge faze zrenjaninske obilaznice, koja je, istina, sastavni deo Banatske magistrale, ali čini samo jedan manji, skoro zanemarljiv deo ove saobraćajnice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.