NavMenu

Stigla samo jedna ponuda - "Grand kafe" za kupovinu najveće konditorske fabrike "Soko Štark" Beograd

Izvor: Glas javnosti Četvrtak, 23.06.2005. 14:16
Komentari
Podeli

"Grand kafa" (partner Droga Kolinska) je, najverovatnije, budući vlasnik "Soko Štarka" zato što pored njihove ponude za preuzimanje 100 odsto akcija ove konditorske fabrike nije stigla nijedna druga. "Grand" minimalno kupuje 36 odsto akcija, a spreman je da otkupi i sve ponuđene. Jedina mogućnost da ponuda propadne je da akcionari ne daju nalog za prodaju najmanje 36 odsto vlasništva. Ponuđena cena je 900 dinara po akciji. U narednih sedam dana, do 29. juna, oko 3.500 akcionara koji poseduju 58 odsto akcija, kao i država sa 42 odsto u Akcijskom i PIO fondu, treba da donesu konačnu odluku o prodaji.

Menadžment "Štarka" je najavljivao zainteresovanost i nekih multinacionalnih kompanija ali, i pored spekulacija da su među njima "Nestle", "Kraft", kao i investicioni fond koji vodi "Salford", oni se nisu oglasili.

Miodrag Đorđević, direktor Agencije za privatizaciju, kaže da će o prodaji državnih akcija "Grandu" odluka biti doneta ovih dana. "Grand" je, uz otkup 100 odsto akcija, spreman da investira narednih godina oko 15 mil EUR, kao i da obezbedi 5 mil EUR za socijalni program.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.