NavMenu

Kako su kandidati ocenili poslodavce u 2015. godini?

Izvor: eKapija Sreda, 13.01.2016. 14:26
Komentari
Podeli

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
U okviru istraživanja "Oceni put do posla" kandidati koji putem sajta "Infostud" konkurišu za posao su tokom 2015. godine ocenjivali način na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Kako je sapšteno iz "Infostud"-a, u istraživanju je popunjeno 80.423 upitnika, što je za oko 1.000 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao (preko 13.000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca ( gotovo 4.000).

Bodovan je način koji su kompanije zakazivale intervjue, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Iako je izostanak povratne informacije o ishodu konkursa, i dalje najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije, ipak se oseća izvestan napredak u odnosu na prethodne godine. Prosečna ocena u 2015. iznosi 1.6 dok je 2014. iznosila 1.4.

Očigledno je da kompanije postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi i na taj način šalju direktnu poruku kandidatima da li su poželjan poslodavac, kao i koliko pažnje poklanjaju izboru budućih zaposlenih.

Ono čime su kandidati bili manje zadovoljni protekle godine jeste brzina završetka procesa selekcije koja je dobila malo nižu prosečnu ocenu- 3.35, u odnosu na 3.38 u 2014.godini.

Nižu ocenu u poređenju sa prethodnom godinom dobila je brzina procesa selekcije- 3.35 u odnosu na 3.38.

Ostali segmenti procesa selecije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i način na koji je kompanija zakazala intervju su slično ocenjeni kao i prethodne godine i dobili su prosečnu ocenu 3.45 , odnosno 3.80.

Kompanije, čiji su proces selekcije i regrutacije kandidati najbolje ocenili su "Soprex", "Studio Moderna","MERA Software Services" i "Killerspin Services".

HR agencije koje su dobile najviše ocene su: "Rian & Partners" ,"TIM Centar d.o.o.", "HR Partner" i "Human Capital Solutions Executive Search".





Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.