NavMenu

U Novom Sadu održana sedma konferencija "Sinergija 07"

Izvor: Glas javnosti Nedelja, 21.10.2007. 14:12
Komentari
Podeli

Microsoft konferencija Singergija 07, održana je u Novom Sadu, u Master Centru od 16. do 19. oktobra. Kao i svake godine, manifestaciju je posetilo više od hiljadu IT profesionalaca, koji su kao i prethodnih godina, došli da se upoznaju sa novim tehnologijama i strategijama kompanije "Microsoft", kao i da čuju koji trendovi u IT industriji će da obeleže narednih godinu dana.

Da bi im olakšali kretanje kroz svet novih tehnologija sva predavanja su bila podeljena u dvanaest tematskih celina. U žiži interesovanja ove godine su bili dolazeći proizvodi Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008, a ništa manja pažnja je posvećena i novim proizvodima, kancelarijskom paketu Microsoft Office 2007, i perjanici "Momaka iz Redmonda" novom operativnom sistemu Windows Vista, sa kojom smo se upoznali na prošlogodišnjoj sinergiji, a već na ovoj, razgovaramo o pomenutom OS-u u tonu integracija, rešavanja problema, mrežnih implementacija, servisnih paketa...

Na oko stotinu predavanja razgovaralo se o poslovnim aplikacijama, integrisanim sistemima, sigurnosti, mobilnosti i drugim aktuelnim IT temama. Naročito su zanimljiva predavanja uspešnih poslovnih ljudi čiji je biznis vezan za IT, na kojima je svim menadžerima objašnjeno kako se kroz ispravnu i blagovremenu primenu informacionih tehnologija unapređuje postojeći posao.

Novosti iz "Microsoft" ne stižu samo iz softverske kuhinje. Naime, od ove godine IT profesionalci mogu da se oprobaju u sticanju još jednog od prestižnih sertifikata koje ova kompanija nudi. Reč je tituli Master of Deployment, a dostupan je svakome ko položi test znanja na temu implementacija "Microsoft" rešenja. Predavanje za ovaj ispit traje jedan dan, a očekuje se da ga posle Singergije u svoje nastavne planove uvedu sve ozbiljnije škole računara.

I ove godine, kao i svih prethodnih, organizator je pažnju posvetio i umornim gostima, pa je u pauzama bilo moguće sedeti u kafićima, osvežiti se uz sokove i kafu, pojesti nešto konkretno u restoranu, ali i "otkulirati" u prostoru obeleženom kao CRM Lounge.

Po rečima Nikole Mirčića, direktora ovogodišnje manifestacije, Singergija, kao skup svih lokalnih energija usmerenih u domaćoj IT industriji postavlja cilj da okupi sve potencijale i da ih fokusira u cilju što brže primene informacionih tehnologija u Srbiji. Dokle se sa ovom ambicioznom idejom stiglo, videćemo već u 2008, na osmoj Sinergiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.