NavMenu

Plate u Srbiji najniže u odnosu na zemlje bivše Jugoslavije - Samo Slovenci premašili 1.000 EUR mesečno

Izvor: RTCG Petak, 08.01.2016. 13:10
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Od zemalja bivše Jugoslavije Slovenija je dočekala kraj prošle godine s najvećom prosečnom platom - 1.004,34 EUR. Najmanja isplaćena plata, iako je lani najviše rasla, je ona u Srbiji - 361,25 EUR.

Prosečna plata u Crnoj Gori uspela je da se vrati na onu s početka godine i iznosila je 482 EUR, dok je u ranijim mesecima bila za nekoliko evra niža.

Prosečna plata u Hrvatskoj, prema poslednjim statističkim podacima za novembar 2015, iznosila je 747,90 EUR, Bosni i Hercegovini 422,33 EUR, a Makedoniji 365,17 EUR.

Prosečna plata u Sloveniji ponovo se, nakon više meseci, vratila iznad "magične" cifre od 1.000 EUR i čak je, prema podacima za oktobar 2015, bila za 1,49 EUR veća nego u januaru prošle godine.

Prosečna plata u Hrvatskoj veća je za 5,44 EUR nego je bila na početku godine, odnosno u januaru 2015. godine. Jedino u Bosni i Hercegovini, od zemalja bivše Jugoslavije, prosečna plata manja je na kraju nego na početku godine.

Prosečna plata u Makedoniji za poslednji statistički pregled u 2015. godini bila je za 7,35 EUR veća nego na početku godine.

Srbija je na poslednjem mestu u regionu, sa prosečnom platom koja je u novembru 2015. iznosila 44.166 dinara (361,25 EUR). Srbiji nije pomoglo ni što je u toku 2015. godine prosečna plata narasla za čak 34,77 EUR, jer je janurska prosečna plata u protivvrednosti bila svega 326,42 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.