NavMenu

"Aman" dobio zeleno svetlo za preuzimanje sedam "Idea" i "Roda" objekata širom Srbije

Izvor: eKapija Utorak, 05.01.2016. 09:27
Komentari
Podeli
(Foto: Aman)
Trgovinski lanac "Aman" dobio je zeleno svetlo za preuzimanje sedam "Idea" i Roda" maloprodajnih objekata u Srbiji od hrvatskog koncerna "Agrokor" saopšteno je na sajtu Komisije za zaštitu konkurencije.

Kako je navedeno, "Amanu" je odobreno da preuzme tri "Idea" prodavnice u Novom Beogradu, Pančevu i Sremskoj Mitrovici, kao i četiri "Roda" trgovinskih objekata u Smederevu, Nišu, Somboru i Novom Beogradu.

Kao pravni osnov koncentracije, Komisiji je dostavljen "Predugovor o preuzimanju poslovanja - dezinvestiranje u skladu sa rešenjem Komisije za zaštitu konkurencije", koji su zaključili društva "Idea" kao učesnik transakcije i "Mercator-S" kao prodavac Dela poslovanja sa jedne strane, i društvo "Aman" kao kupac.


Od oktobra 2015. godine, "Aman" je proširio svoju maloprodajnu mrežu u Srbiji kupovinom "Interex" supermarketa u Čačku, Nišu, Šapcu, Beogradu, Obrenovcu i Valjevu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.