NavMenu

Intenzivna gradnja autoputa u Crnoj Gori u 2016. - Na prvoj deonici ka Srbiji 18 tunela i 13 mostova

Izvor: Beta Nedelja, 03.01.2016. 17:19
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Parezanović)Ilustracija
Crnogorsko Ministarstvo saobraćaja i pomorstva najavilo je da će 2016. godina biti godina intenzivne gradnje autoputa od Bara do granice sa Srbijom, deonica od Podgorice do Mateševa u pravcu Kolašina.

Kako je navedeno, do sada je završeno više od 80% pristupnih puteva za gradilišta autoputa, a započeti su i radovi na izgradnji četiri tunela na deonici od Podgorice do Mateševa. Izgrađena su četiri kampa za smeštaj kineskih radnika koji će graditi autoput, a na gradilišta je dopremljeno 267 građevinskih mašina različite vrste i treba da stigne još 50 mašina.

Prema najavi, pored kineske kompanije CRBC koja je glavni izvođač radova, na izgradnji autoputa biće angažovano 35 crnogorskih građevinskih i drugih preduzeća.

Prva deonica autoputa, koja košta 809 mil EUR, najsloženija je za gradnju, jer će na njoj biti 18 tunela dužine 17 kilometara i 13 mostova dužine tri kilometra. Ugovor o gradnji autoputa potpisali su je 11. maja 2015. godine crnogorska vlada i kineska kompanija CRBC, a od tada teče četvorogodišnji rok u kome treba da bude završena prva deonica autoputa duga 49 kilometara. Ceo autoput biće dug 170 kilometara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.