NavMenu

Kinezi rekonstruišu prugu Banja Luka - Novi Grad

Izvor: Novosti Subota, 19.12.2015. 09:57
Komentari
Podeli

(Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com)
Predstavnici kineske kompanije "China Shandong International Economic and Technical Corporation Group" isporučili su Vladi Republike Srpske projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju železničke pruge Banja Luka - Prijedor - Novi Grad, saznaju "Novosti" u Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske.

Sa kineskim partnerima u zgradi Vlade RS razgovarali su predsednica Vlade Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor JP "Železnice RS" Dragan Savanović i direktor JP "Autoputevi RS" Dušan Topić.

- Predstavnici kineske kompanije iskazali su još jednom svoje interesovanje za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u RS. To se, pre svega, odnosi na rekonstrukciju pruge Banjaluka - Prijedor - Novi Grad, kao i na izgradnju auto-puta na ovom pravcu - rekli su nam u resornom ministarstvu.

Predstavnici kineske kompanije istovremeno su informisali zvaničnike Srpske da je u toku izrada studijske dokumentacije i generalnog projekta za prvu fazu auto-puta Banjaluka - Prijedor.

Rrekonstrukcija

Projekat rekonstrukcije 110 kilometara železničke pruge od Banjaluke do Novog Grada (granica sa Hrvatskom) je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, jer čini okosnicu u prevozu železne rude. Prema statistici, 58 odsto ukupnog prevoza "Železnice Republike Srpske" prevezu ovom deonicom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.