NavMenu

Švajcarski "Namics" otvorio predstavništvo u Srbiji - Kompanija za softverski inženjering najavila dugoročne investicije na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Utorak, 15.12.2015. 15:53
Komentari
Podeli
(Foto: watcharakun/shutterstock.com)
Otvaranjem predstavništva u Beogradu vodeća švajcarska kompanija za softverski inženjering "Namics" najavila je dugoročne investicije u Republici Srbiji sa ciljem da u prve tri godine zaposli 50 visokokvalifikovanih stručnjaka iz oblasti veb inženjeringa. U pitanju je prva investicija ove kompanije u ogranak van teritorija Švajcarske i Nemačke, a odluka je doneta nakon opsežnog istraživanja tržišta i sprovedenih analiza.

Ambasador Švajcarske u Beogradu Žan Danijel Ruh izjavio je ovim povodom da švajcarski investitori već duže vreme prepoznaju Srbiju kao dobru privrednu destinaciju, a činjenica da je "Namics" odlučio da otvori predstavništvo baš u Srbiji je vrlo ozbiljna stvar, jer je u pitanju kompanija koja prvi put od svog osnivanja 1995. godine otvara kancelariju u nekoj drugoj zemlji osim Švajcarske ili Nemačke.

- Standardi koje "Namics" postavlja u veb industriji i kvalifikacije koje traži od inženjera vrlo su visoki jer je u pitanju kompanija koja je poznata po tome da svoje klijente pronalazi gotovo isključivo na "Forbes" listi top 500 najuspešnijih kompanija na svetu i po pravilu je svake godine ili najbolja ili među nekoliko najboljih veb kompanija u Švajcarskoj. Činjenica da je za svoju šestu lokaciju, pored Sent Galena, Ciriha, Frankfurta, Minhena i Hamburga izabrala baš Beograd, mnogo govori o kvalitetu stručnjaka koje ima Srbija - izjavio je Ruh dodavši da će "investicije poput ovih ne samo osnažiti i unaprediti IT tržište u Srbiji već i pomoći sprečavanju odliva visokokvalitetne radne snage iz zemlje".

- Nakon analiza koje smo radili iz Švajcarske, pre godinu dana smo odlučili da formiramo osnovu tima u Beogradu i od tada smo pažljivo posmatrali tržište. Uverili smo se da Srbija poseduje vrlo kvalitetne veb inženjere, a kvalitet koji pružaju obrazovni modeli pre svega na Elektrotehničkom i Matematičkom fakultetu u Beogradu uveravaju nas da inženjerska zajednica u Srbiji ima održivu budućnost. Za sada, naš plan je da u prvom periodu od tri godine zaposlimo 50 veb inženjera koji će se integrisati u međunarodne timove u Nemačkoj i Švajcarskoj - izjavio je Jurg Štuker, direktor kompanije "Namics".

"Namics" je akcionarsko društvo u vlasništvu 29 veb inženjera koji aktivno rade u kompaniji, osnovano 1995. godine u Sent Galenu i danas zapošljava više od 450 radnika. U ovom trenutku u fokusu im je rad u "Java", ".Net" i "Front End" tehnologijama, a ukupan promet ostvaren u 2014. godini iznosio je 59 mil EUR.

Između ostalih, klijenti kompanije "Namics" su i ABB, BASF, "Bauhaus", "Daimler", "Medela", "Sika", "Swisscom", UBS, "Victorinox" i ciriški aerodrom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.