NavMenu

"Virom Group" i "South Frontier" kupili beogradsku "Rafineriju nafte" za 804.600 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.12.2015. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: ekipaj/shutterstock.com)
Konzorcijum pravnih lica "Virom Group" iz Beograda i "South Frontier" iz Beograda potpisali su u Agenciji za privatizaciju ugovor o kupovini kapitala društva za proizvodnju ulja "Rafinerija nafte" AD Beograd.

Sa sajtu Agencije se navodi da je komisija za sprovođenje postupka prodaje "Rafinerije nafte" iz Beograda 23. novembra konstatovala da ponuda jedinog ponuđača u postupku, konzorcijuma koji čine "Virom Group" i "South Frontier", ispunjava propisane uslove i proglasila jedinog učesnika u postupku uslovno kupcem kapitala.

Početna cena kapitala koji je predmet prodaje iznosila je 804.596,67 EUR, dok se kupac obavezao da plati 804.600 EUR u gotovom radi kupovine 1.634.941 akcija u vlasništvu Agencije za privatizaciju, odnosno 100% ukupnog kapitala "Rafinerije nafte" iz Beograda.

Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Agencija za privatizaciju je pribavila mišljenje od Ministarstva finansija - Uprave za sprečavanje pranja novca, o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenje Ugovora.

Ugovor je zaključen pod odložnim uslovom, dodaje se u saopštenju, te je kupac dužan da u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije i Ugovorom o prodaji podnese Komisiji za zaštitu konkurencije prijavu koncentracije koja nastaje sticanjem kontrole od strane kupca nad predmetom prodaje.

Inače, to preduzeće osnovano 1934. godine, 1981. postaje deo "Jugopetrola" a 1992. deo "Naftne industrije Srbije". Iz NIS-a se izdvaja 2005. godine, pa je 2007. godine tenderskim putem rafinerija prodata i nastavila poslovanje u sastavu "Neochimiki" grupe kompanija. Početkom 2012. godine raskinut je ugovor o privatizaciji i "Rafinerija nafte" iz Beograda je radila kao državno preduzeće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.