NavMenu

"Radenska" preuzima punjenje "Pepsi" napitaka u Hrvatskoj

Izvor: Tanjug Četvrtak, 10.12.2015. 08:14
Komentari
Podeli
Bezalkoholna pića kompanije "PepsiCo" ubuduće će za hrvatsko tržište puniti slovenačka "Radenska" koja je od ove godine u vlasništvu češke grupacije "Kofola".

- "Radenska" postaje franšizni partner kompanije "PepsiCo" za Hrvatsku, gde preuzimamo punjenje proizvoda "Pepsi", "Mirinda" i "7UP", kao i njihovu distribuciju - saopštili su iz "Kofole", a prenosi Tportal.

- Vrlo smo zadovoljni što smo dobili priliku da proširimo dosadašnju saradnju sa "PepsiCo" i postanemo njihov izabrani franšizni partner za Hrvatsku - rekao je direktor "Radenske" Marijan Sefčovič, povodom dogovora o preuzimanju franšize.

On je dodao da "Radenska" tesno sarađuje sa "Badelom", dosadašnjim partnerom "PepsiCo", kako bi se osigurao lak prenos franšize i nesmetano snabdevanje partnera.

"Radenska" je od 2015. godine u vlasništvu češke grupacije "Kofola" koja je u tu akviziciju uložila oko 70 mil EUR i zadovoljna je ovogodišnjim rezultatima poslovanja slovenačke firme koju su preuzeli od "Pivovarne Laško".

"Radenska" je ove godine poslovala pozitivno i za devet meseci od početka godine imala je 3,77 mil EUR dobiti, navodi se u tekstu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.