NavMenu

Poznati finalisti takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju - Finale 24. decembra na RTS-u

Izvor: eKapija Ponedeljak, 07.12.2015. 15:23
Komentari
Podeli
Finalisti takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju (NTI 2015) su timovi: "Analitičari", sa inovacijom "Izotopski analitički koncept za utvrđivanje autentičnosti vina i alkoholnih pića" u oblasti poljoprivrede, "Eko ploča", sa istoimenom inovacijom i "Ambrozer" sa inovacijom "Uređaj za uništavanje ambrozije" u ekologiji. "BanKy", sa inovacijom "Bankarski kiosk" takmiči se u sektoru Informaciono komunikacionih tehnologija, WPS, sa inovacijom "Wine protect system – WPS" u kategoriji mašinstva, a "Acc-box-2015", sa inovacijom "ACCBOX" u građevinarstvu.

Ovi timovi će u predstojećim danima sa ekipom RTS-a snimati priloge i pripremati se za finale koje će se, uz direktan prenos na Drugom programu održati 24. decembra sa početkom u 20 sati.

U sastavu žirija na polufinalu koje je održano 4. decembra u Gornjem Milanovcu bili su profesor Branko Bugarski, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao predsedavajući, profesor Miladin Kostić, rektor Univerziteta u Novom Pazaru, profesor Vladeta Stevović, dekan Agronomskog fakulteta u Kragujevcu, doktor Danica Mićanović, samostalni savetnik za inovacionu delatnost i transfer znanja i tehnologija Privredne komore Srbije, profesor Dušan Dobromirov sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, i Vladan Stojković, direktor Metalac Inko d.o.o.

Šestočlani žiri polufinala u Novom Sadu (2. decembra) činili su profesor Branko Bugarski, profesor Goran Stojanović, zamenik pokrajinskog sekretara za nauku i tehnološki razvoj, Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije, profesor Đuro Kutlača, sa Instituta Mihajlo Pupin, doktor Jasna Mastilović, naučni savetnik na Naučnom institutu za prehrambene tehnologije u Novom Sadu, i Aleksandar Nedeljković iz "Mainstream Premium Hosting Beograd".

Takmičenje za NTI organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Privredna komora Srbije i Fakultet tehnoloških nauka iz Novog Sada, uz podršku RTS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.