NavMenu

Tender za "Železaru" u februaru 2016. - Kineski HBIS najozbiljniji kandidat

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 07.12.2015. 12:03
Komentari
Podeli
(Foto: zelsd.rs)
Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da bi tender za "Železaru Smederevo" mogao da bude objavljen u februaru 2016. godine, a da je trenutno ponuda kineskog HBIS najozbiljnija.

Ministar je dodao da tokom decembra "ekipe već rade, da treba da stigne kompletan investicioni program i do kraja pripremljen biznis plan".

U januaru bi, dodao je, trebalo da se završe sve druge pregovaračke stvari, broj zaposlenih, razgovor sa sindikatima i menadžmentom.

- Mislim da negde u februaru možemo da objavimo tender. Tender mora da bude javan, svako može da se javi, ali mi trenutno nemamo ozbiljniju ponudu nego što je kineska kompanija HBIS - rekao je Sertić za TV Pink i podsetio da je prilikom posete delegacije Srbije Kini potpisan memorandum, kojim su predviđeni ti rokovi. Ministar je rekao da je optimista kada je reč o tom strateškom partnerstvu, objasnvši da je to razlog za optimizam, ako takvu viziju događaja potvrde i kineski predsednik Si Đinping i premijer Li Kećijang.


- Imamo razloga da budemo optimisti s obzirom na pregovore, podatke i sve što smo čuli u Kini. Nemojte zaboraviti da je Kina zemlja pod snažnim političkim vođstvom, pa ako vam takvu viziju događaja potvrde i premijer i predsednik Kine onda možete biti optimisti i verovati na reč tim ljudima - rekao je Sertić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.