NavMenu

Za male privrednike 500 miliona dinara - Ministarstvo privrede dupliralo budžet za razvoj malih i srednjih preduzeća u 2016. godini

Izvor: RTS Ponedeljak, 07.12.2015. 15:49
Komentari
Podeli

(Foto: love work 51/shutterstock.com)
Ministarstvo privrede će i u narednoj godini pomagati razvoj malih i srednjih preduzeća, a budžet je dupliran u odnosu na 2015. godinu i iznosi 500 miliona dinara, izjavila je za "RTS" pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

Prema njenim rečima, uz pomoć ovog programa malim preduzetnicima je pre svega omogućeno da lakše dođu do proizvodnih sredstava.

Ona navela i da je Srbija pristupila programu Evropske unije "Cosme", koji je takođe investicioni.

- Privrednici ne mogu direktno da apliciraju za sredstva iz ovog fonda ali mogu preko Ministarstva privrede ili Privredne komore Srbije da dođu do povoljnijih kredita - objasnila je Jovanović.

U cilju podsticanja razvoja malih i srednjih preduzeća, Ministarstvo privrede je u novembru 2015. godine objavilo javni poziv za dodelu bespovratne pomoći za nabavku opreme, koji predstavlja kombinaciju povoljnih bankarskih kredita i sredstava države.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.