NavMenu

VUČIĆ: Tražimo način da pomognemo zaduženima u švajcarcima

Izvor: Tanjug Subota, 05.12.2015. 14:21
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Vučić
Premijer Aleksandar Vučić je u subotu izjavio da država traži načine da pomogne građanima koji su zaduženi u švajcarcima, ali da se ne smeju povrediti interesi drugih.

Vučić je rekao da se ne mogu ispuniti svi zahtevi tih građana, ali da se možda mogu naći nekakve olakšice za pojedine kategorije, ali tako da se ne ugroze interesi drugih građana.

Premijer je na konferenciji za novinare rekao da su ti građani uzimali kredit u švajcarskim francima, jer je kamata bila niža nego u evrima.

- Sad nemojte da citiram profesorku Danicu Popović, koja je rekla da oni nisu tad vraćali pare državi, kad su plaćali manju kamatu - rekao je Vučić.

Građani koji imaju kredite u švajcarskim francima protestuju ispred Vlade Srbije, tražeći da se nađe nekakvo rešenje za njihov problem.

Članovi udruženja bankarskih klijenata "Efektiva" najavili su ranije da će početi štrajk glađu ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za konverzijom kredita u francima u evro po paritetu koji je važio na dan isplate kredita i to na teret banaka, povraćajem svih "nezakonito naplaćenih sredstava" po bilo kom osnovu i u bilo kojoj vrsti bankarske pozajmice i boljom kontrolom poslovanja banaka.

Vučić je rekao da je razgovarao i da će razgovarati sa štrajkačima, jer je kao premijer uvek u vladi i jer mu je tu radno mesto.

- Kad su dolazili i ovi iz Demokratske stranke, ja sam bio na prozoru da ih pozdravim - rekao je Vučić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.