NavMenu

SERTIĆ: Privatizacija "Galenike" kroz strateško partnerstvo, tender najverovatnije u februaru 2016.

Izvor: Tanjug Sreda, 02.12.2015. 15:59
Komentari
Podeli
Privatizacija kompanije "Galenika" biće sprovedena kroz proces strateškog partnerstva dokapitalizacijom, a tender će najverovatnije biti objavljen početkom februara kako bi ostalo dovoljno vremena da se do kraja maja završi ceo proces, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić.

Sertić je nakon posete kompaniji "Galenika" objasnio da je to dogovoreno sa rukovodstvom kompanije i privatizacionim savetnikom, firmom "Deloitte", ali i sa predstavnicima oba sindikata "Galenike".

Prema njegovim rečima, privatizacioni savetnik je predložio, a rukovodstvo i sindikati se se složili, da se partneru ponudi deo kapitala u samoj "Galenici", odnosno da se da na upravljanje nekom novom menadžmentu koji će imati mogućnost da restrukturira kompaniju, finansijski je osposobi i uloži dosta kapitala u obrtna sredstva i investicije.

- Cilj je da povećamo vrednost 'Galenike' da bismo za dve, tri ili pet godina mogli da uđemo u pravi, klasičan proces privatizacije - naglasiio je Sertić.


Na pitanje kakvo je interesovanje za "Galeniku", ministar je odgovorio da je nekoliko kompanija zainteresovano i da je bilo razgovora o tome, kako u Ministarstvu privrede, tako i u Agenciji za privatizaciju.

On je dodao da je bez obzira na dugove koji su u prethodnom periodu iznosili više od 220 mil EUR, rukovodstvo kompanije u ovoj godini uspelo da napravi profit i poveća proizvodnju i naplatu potraživanja u odnosu na prethodni period.

"Galenika" trenutno zapošljava 1.400 ljudi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.