NavMenu

Kompanije iz Grčke upošljavaju 25.000 srpskih radnika

Izvor: Blic Utorak, 02.10.2007. 13:14
Komentari
Podeli

Grčke kompanije zapošljavaju 25.000 srpskih radnika i taj trend se nastavlja. Grčka je takođe zainteresovana da se "Helenic plan", koji se odnosi na izgradnju autoputa, primeni i u Srbiji i tim povodom od ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića dobili smo informaciju da će tenderi biti raspisani idućeg meseca, kaže Simeon Comokos, predsednik Grčko-srpske privredne komore čiji je zadatak da razvija ekonomske odnose ove dve zemlje, i potencijalne grčke investitore upoznaje o mogućim ulaganjima u Srbiji.

On je istakao da je dvostruko oporezivanje jedan od problema sa kojima se grčki investitori u Srbiji suočavaju, kao i da su u toku pregovori sa Vladom kako bi se našlo kompromisno rešenje.


Da je Srbija otvorena za investiranje u oblasti energetike potvrdili su i predstavnici Vlade Srbije na konferenciji o investiranju za jugoistočnu Evropu koja je održana u Atini. Predstavnici Vlade naglasili su da je za Srbiju važno da je investirori prepoznaju kao tranzitni pravac, naročito kada je u pitanju gas, ali i potencijalne finansijere upoznali sa mogućim ulaganjima.

Jedan od objekata koji se finansira delom iz grčkog kapitala (više od 23 miliona evra) je "Grand Casino Beograd" u Beogradu, čijim će otvaranjem, koje je planirano do kraja ove godine, biti posla za oko 400 ljudi.

- U proteklih sedam godina 300 grčkih kompanija investiralo je više od dve milijarde evra u Srbiji. To je znak da je naša zemlja mesto gde se strani kapital oseća sigurno - kazao je Dragan Petrović, ekonomski savetnik ambasade Srbije u Grčkoj.

Jedna od velikih grčkih kompanija koja već nekoliko godina posluje u Srbiji je "Coca-Cola HBC Srbija", a na domaćem tržištu prisutno je i nekoliko grčkih banaka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.