NavMenu

Srpska delegacija u Kini potpisala Memorandum o izgradnji dve deonice na Koridoru 11 - Cena radova 209 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 27.11.2015. 09:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: koridor10.rs)Ilustracija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak, 26. novembra 2015. godine, da je u Kini potpisan Memorandum o izgradnji dve deonice na Koridoru 11 i precizirao da je dogovorena cena od oko 209 mil EUR, sa izgradnjom mosta dužine 17,8 kilometara na relaciji Surčin-Obrenovac. Vučić je za RTS rekao i da će još razgovarati sa premijerom Kine Li Kećijangom o dodatno povoljnijim uslovima i naveo da je reč o izuzetno povoljnom kreditnom aranžmanu uz značajan grejs period.

- Cenu smo dogovorili, oko 209 mil EUR sa izgradnjom mosta od 17,8 kilometara, i uspeli smo tu cenu da dramatično spustimo - rekao je premijer.

On je naveo da smo imali autoputeve iz njive u njivu i da to neće više biti slučaj, i podsetio na obećanje građanima da do marta-aprila 2017. godine bude završen auto put Beograd-Čačak.

Premijer veruje da će druga deonica od Čačka do Požege biti završena do kraja 2018. godine, te da će se time spojiti sa Užicem i produžiti dalje prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

On je napomenuo da su Kinezi zainteresovani i za luke, a razgovarano je i sa njihovom "China Harbour Engineering Company", kao i sa CRBC oko industrijskog parka, što je izuzetno bitno za nas.

U tom smislu Vučić je rekao da je razgovarao i sa premijerom Crne Gore Milom Đukanovićem i pitao ga da li bi imao nešto protiv da Srbija pokaže zainteresovanost za kupovinu akcija u luci Bar i da je dobio odgovor da neće imati ništa protiv.

- Mi ćemo u 2016. godini, posle ozbiljne analize, ukoliko se pokaže kao dobro za Srbiju, dati ponudu i za kupovinu luke Bar - kazao je srpski premijer.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.