NavMenu

Održan najbrojniji "FMCG Summit" do sada

Izvor: eKapija Četvrtak, 26.11.2015. 13:35
Komentari
Podeli
"FMCG Summit", konferencija o trgovačkom sektoru u regionu koju "InStore" magazin drugu godinu za redom uspešno organizuje u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Zagrebu, održana je 24. novembra u prepunoj sali beogradskog hotela "Crowne Plaza".

"InStore" magazin je na "FMCG Summit Beograd 2015" okupio nekoliko stotina predstavnika trgovačkog sektora i prateće industrije u Srbiji i regionu. Čak 448 učesnika iz 141 kompanije imalo je priliku da razmeni poslovna iskustva i ideje i ostvari nove poslovne kontakte. Programski deo obuhvatio je prezentacije 12 govornika u segmentima istraživanja, inovacija, distribucije, privatnih robnih marki i diskontera, koji su podelili sa učesnicima primere dobre prakse iz ugla svoje profesije.

Katarina Jakšić, direktorka agencije "Ipsos Strategic Marketing Srbija", govorila je o segmentaciji potrošača kao ključnom elementu strategije rasta, dok se Borislav Radojković, direktor "Mediane", osvrnuo na razlike u kupovnim navikama potrošača u zemlji i regionu. U okviru ovog segmenta prisutnima se obratila i Olja Lapčević, presales specialist u SAP-u, koja je govorila o prednostima upotrebe savremenih informacionih rešenja.

U tematskom bloku o inovaciji kao snazi razvoja govorili su Saša Ćirić, direktor marketinga i razvoja u "Frikomu", i Goran Kovačević, vlasnik i generalni direktor trgovinskog lanca "Gomex".

Nastavak konferencije bio je posvećen modelima distribucije i IT rešenjima koja doprinose efikasnijem i ekonomičnijem poslovanju u tom segmentu. Svoja iskustva i savete sa prisutnima su podelili Ljubomir Babić, direktor brendinga u kompaniji "Delta DMD" i predstavnici kompanije "s&t", generalnog sponzora konferencije - Ivan Jakovljević, rukovodilac prodaje IS, i Siniša Avram, business segment manager.

Naredni tematski blok bio je posvećen snazi i razvoju privatnih robnih marki. O rezultatima istraživanja o zastupljenosti i percepciji PL-a govorila je Andrijana Bulatović, CSS group account manager iz agencije "Nielsen". Katarina Mihaljčić, direktor sektora sveže hrane u kompaniji "Mercator-S" je kroz studiju slučaja pokazala kako je razvijena "Mercatorova" privatna robna marka "Ukusi moga kraja", dok je Predrag Petrović, rukovodilac nabavke i marketinga i prokurist, govorio o širini PL asortimana u kompaniji "dm drogerie markt".


Poslednji govornik, Zenel Batagelj, predsednik "Valicona", govorio je o razvoju diskontera u svetu i promenama koje oni donose na nova tržišta.

Konferencija je zatvorena okruglim stolom kojim je moderirao Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik magazina NIN, a na kom su učestvovali Andrej Bele, generalni direktor "Grand kafe", Spomenko Đordan, komercijalni direktor u "Univerexportu" ,i Saša Kolenko, partner i komercijalni direktor distributera "AWT International" za FMCG proizvode u regionu centralne i istočne Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.