NavMenu

Počela izgradnja regionalne zdravstvene stanice "Jajinci"

Izvor: eKapija Subota, 21.11.2015. 08:55
Komentari
Podeli

(Foto: Alex Kosev/shutterstock.com)
Izgradnja regionalne zdravstvene stanice "Jajinci", u koju će biti uloženo 52 miliona dinara, počela je u petak (20.novembar 2015.), čemu su prisustvovali gradski menadžer Goran Vesić, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, saopštio je Beoinfo.

Vesić je, pred velikim brojem okupljenih građana, najavio izgradnju zdravstvene stanice i na Labudovom brdu, gde ima 40.000 korisnika, kao i u Malom Mokrom Lugu, za koju je vezano na desetine hiljada ljudi.

– Sva četiri kliničko-bolnička centra u gradu će u toku naredne godine preći u nadležnost republike, te će tako biti na raspolaganju dodatnih 300 miliona dinara koje će Grad Beograd uložiti u zdravstvene stanice i primarnu zdravstvenu zaštitu. Plan je da zdravstvenu zaštitu približimo građanima, kako ne bi putovali i do 20 kilometara do lekara – ukazao je gradski menadžer.

On je podsetio da je u poslednje dve godine nova gradska vlast promenila način funkcionisanja u Beogradu.

– Želimo da svi oni rubni delovi grada, koji su svesno bili zapostavljeni prethodnih godina, dobiju potrebnu infrastrukturu. Danas je Beograd grad velikih kontrasta, sa urbanim savremenim delovima koji izgledaju kao svaka evropska prestonica u 21. veku, ali zato postoje i osnovne škole sa poljskim toaletima i delovi grada bez kanalizacije. U narednih nekoliko godina nastojaćemo da svaki deo grada dobije vodu, kanalizaciju i put, i to je naša obaveza – istakao je Vesić

On je rekao da je prvi put u istoriji završen osmogodišnji plan razvoja vodovoda i kanalizacije u Beogradu.

– Otići ćemo u svaku opštinu i stanovnicima ćemo jasno predstaviti šta imamo da radimo narednih osam godina i kada će svako dobiti vodu ili kanalizaciju – istakao je Vesić i potvrdio da će Mala Utrina i Jajinci dobiti kanalizaciju.

Gradski menadžer je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću, kao i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću i zameniku sekretara za zdravstvo Aleksandru Stefoskom na iniciranju izgradnje regionalne zdravstvene stanice u Jajincima.

Aleksandar Savić je dodao da je u proteklom periodu učinjeno mnogo da Voždovac bude lepši i bolji, uz podsećanje da je novi zdravstveni centar namenjen za 50.000 stanovnika podavalskih naselja.

On je ponovio da je u prethodnom periodu taj deo grada bio zapostavljen, kao i da su sada, uz pomoć premijera Srbije i nove gradske vlasti, rezultati vidljivi na svakom koraku. Takođe je najavio da će Opština Voždovac iz svojih sredstava uložiti 40 miliona dinara za izgradnju 20 nekategorisanih puteva na svojoj teritoriji, kao i da će svi delovi Jajinaca i Kumodraža vrlo brzo dobiti kanalizaciju, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.