NavMenu

"China Telecom" zainteresovan za kupovinu "Telekoma Srbije"

Izvor: Tanjug Sreda, 04.11.2015. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: telekom.rs)
"China Telecom" je zainteresovan za kupovinu "Telekoma Srbije" i tim povodom je danas održan prvi sastanak sa predstavnicima te kompanije u Vladi Srbije, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je kazala novinarima u Skupštini Srbije da postoji zainteresovanost i da Kinezi mogu da otkupe tendersku dokumentaciju za privatizaciju "Telekoma".

- "China Telecom" je zainteresovan za privatizaciju "Telekoma" i on se u ovoj fazi pojavljuje kao novi zainteresovan za kupovinu "Telekoma" - navela je Matić.

Agencija za privatizaciju objavila je 3. jula poziv za prikupljanje neobavezujućih ponuda za učešće u prodaji kapitala "Telekom Srbija" i ponude bi trebalo da budu objavljene 16. novembra.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 2. novembra da se "Telekom" neće prodavati, ukoliko se ne dobije dobra cena za tu kompaniju.

- Važno je ako možemo da taj posao završimo pošteno, da dobijemo neki veliki novac i da kompanija ide napred. Ako ne možemo da dobijemo, nećemo ni da ga prodamo - rekao je Vučić i naglasio da "neće biti srećan" ako se ne uspe u procesu privatizacije "Telekoma Srbije", jer će se onda, kako je dodao, kompanija naći u ozbiljnim problemima.

Istovremeno, oba reprezentativna sindikata "Telekoma Srbije" najavili su danas akcije za sprečavanje prodaje tog državnog preduzeća, protiv čega su, kako su istakli, svi zaposleni "Telekoma" i većina građana Srbije.

Jedinstveni sindikat "Telekoma Srbije" i Sindikat "Telekoma Srbije" najavili su da će 11. novembra ispred Vlade "organizovati veliki protest" protiv prodaje tog preduzeća, na koji su pozvale i sve građane koji se protive prodaji, kao i partnerska preduzeća.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.