NavMenu

Srpske kompanije HTEC i "Mainstream" na listi najbrže rastućih u centralnoj Evropi

Izvor: eKapija Petak, 30.10.2015. 12:12
Komentari
Podeli

Dve kompanije iz Srbije, HTEC i "Mainstream", našle su se na listi 50 najbrže rastućih tehničkih kompanija u centralnoj Evropi, objavljeno je na sajtu revizorsko-konsultantske kuće "Deloitte" Srbija.

Ovogodišnji pobednik u kategoriji 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija je češka softverska kompanija "Simplity, sa četvorogodišnjim rastom prihoda od 1.971% (od 2011. do 2014. godine).

Srpska IT kompanija "High Tech Engineering Center" (HTEC) po drugi put se plasirala na listu 50 najbrže rastućih tehnoloških kompanija i ove godine je zauzela sedmo mesto sa petogodišnjim rastom prihoda od 962%.

Na 16. mestu je kompanija "Mainstream", koja se po prvi put plasirala na listu i koja je zabeležila rast prihoda od 555%.

Većina kompanija sa najbržim rastom, kao i prethodnih godina, dolazi iz Poljske, njih 12 se našlo na listi.

Veoma dobro su zastupljene i Rumunija sa 10 kompanija, Hrvatska sa šest i Češka i Slovačka sa po pet kompanija.

Softverske kompanije su zauzele 29 mesta i time potvrdile višegodišnju dominaciju na listi. Prati ih 12 kompanija čije je poslovanje u vezi sa medijima, dok su ostali tehnološki segmenti na listi zastupljeni u značajno manjoj meri.

Na listi "Zvezde u usponu", "Deloitte" rangira mlade kompanije koje pokazuju značajan potencijal, ali su premlade da zadovolje minimalni kriterijum od četiri godine poslovanja za glavnu kategoriju.

Poljska softverska kompanija "Codewise" je najbolje plasirana na listi "Zvezde u usponu" - ostvarila je rast prihoda od 4,555% u poslednje tri godine.

Na listi "Velikih pet" rangirane su kompanije koje ostvaruju godišnji prihod veci od 25 mil EUR u poslednjoj 2014. godini. U toj kategoriji, na prvom mestu se našla rumunska firma "Insoft Development & Consulting" koja je ujedno i na 15. mestu na listi 50 brzorastućih kompanija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.