NavMenu

URKO iz Pačira kupio i radio i televiziju u Bačkoj Topoli

Izvor: Dnevnik Ponedeljak, 19.10.2015. 10:21
Komentari
Podeli

(Foto: Ivana Vuksa)
Javno informativno preduzeće "Bačka Topola" dobilo je vlasnika u drugom krugu privatizacije. Komisija za sprovođenje postupka javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, prihvatila je jedinu pristiglu ponudu Udruženje za regionalnu komunikaciju URKO iz Pačira, mesta u opštini Bačka Topola, koje je bačkotopolsku informativnu kuću ponudilo 31.165 evra.

U prvom krugu privatizacije nije bilo ponuda za bačkotopolsku opštinsku medijsku kuću. Udruženje za regionalnu komuinikaciju "URKO" iz Pačira je prakitčno zaokružilo iznos početne cene za svega 45 evro centi više od početne cene u drugom krugu koja je iznosila 66 odsto procenjene vrednosti kapitala.

JIP "Bačka Topola" ima radio stanicu "Radija regije" u etru i na internetu, kao i program opštinske kablovske "Express Channel". U JIP "Bačka Topola" je 12 stalno zaposlenih i nekoliko spoljnih saradnika. Radio program se emituje 24 sata na srpskom i mađarskom jeziku, s tim što nedeljno ima i polučasovne emisije na rusinskom, slovačkom i nemačkom.

Inače, Udruženje "URKO" je registrovani emiter "TV Pačir", koja svoj program emituje na području Pačira putem kablovskog distributivnog sistema preduzeća "SAT-Trakt" iz Bačke Topole.

Udruženje iz Pačira je prihvaćenom ponudom kupilo sto posto kapitala JIP "Bačka Topola", procenjenog na 47.219,16 evra. Agencija za privatizaciju će sa proglašenim kupcem zaključiti ugovor o prodaji kapitala, nakon u skladu sa Zakonom o privatizaciji i Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem, zatraži mišljenje od Ministarstva finansija o nepostojanju smetnji za zaključenje ugovora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.