NavMenu

Ministarstvo privrede odlučilo da prihvati amandmane na Zakon o ulaganjima

Izvor: Tanjug Nedelja, 18.10.2015. 16:38
Komentari
Podeli

(Foto: isak55/shutterstock.com)
Zakonom o ulaganjima nameravamo da prekinemo praksu "takozvanih investicija", koje traju tačno onoliko koliko i medijska kampanja kojom se promovišu - saopštilo je u nedelju (18. oktobar 2015. godine) Ministarstvo privrede, dodajući da će zato prihvatiti amandmane koji se tiču informacija od javnog značaja.

Ministarstvo će, kako je precizirano, prihvatiti amandmane na član 24 predloga tog zakona.

- Posle pazljivog osluškivanja javnosti, Ministarstvo privrede je odlučilo da skine i najmanju senku sumnje sa Zakona o ulaganjima koji će biti jedan od najboljih zakona te vrste u svetu - piše u saopštenju.

Iz tog ministarstva poručuju da Vlada nema šta da krije - naprotiv.

- Ova vlada namerava da raskrsti sa praksom i metodama iz prošlih decenija, kada se najveći deo investicija, umesto na rast privrede i standard građana, odražavao često na uvećanje imovinske karata pojedinaca - navode u ministarstvu.


Povodom Zakona o ulaganjima se istim povodom u subotu, 17. oktobra 2015, oglasila i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.