NavMenu

Čuvar kulturne baštine u srcu Beograda - Hotel "Envoy" otvorio vrata za putnike i ljubitelje kulture

Izvor: eKapija Petak, 09.10.2015. 12:05
Komentari
Podeli

"Envoy" hotel sinoć je svečano otvoren u Čika Ljubinoj broj 13, uz prisustvo brojnih zvanica iz zemlje i inostranstva. "Envoy" hotel je jedini hotel u turističkoj ponudi Beograda, koji će predstavljati izaslanika srpske kulture, sa posebnom misijom da se ljudi iz različitih krajeva sveta povežu i razmene iskustva i ideje. Ova nova riznica umetničkih dela izdvaja se po tome što sadrži vredne radove naših slikara nastale između Prvog i Drugog svetskog rata, kao i biblioteku sa preko 500 odabranih naslova.

Kako je rečeno "Envoy" u prevodu i označava specijalnog diplomatskog izaslanika, kao idealna lokacija za ovu građevinu izabrana je ulica u samom centru Beograda, koja istovremeno prikazuje ubrzani ritam metropole, ali i spokoj varoši čija se istorija skriva od pogleda prosečnog turiste, a osim toga nosi i naziv srpskog diplomate i književnika iz XIX veka, Ljube Nenadovića.

- Beograd je grad bogate istorije i kulture, nažalost ne uvek dovoljno promovisane, a naša ideja je bila da izgradimo hotel koji će dati svoj doprinos toj vrsti promocije. "Envoy" hotel je gradski butik hotel koji svojim enterijerom nudi svakom gostu osećaj da je kao kod kuće. Slogan pod kojim će "Envoy" voditi poslovanje jeste "hotel koji vas poznaje", što podrazumeva individualni pristup i posvećenost svakom gostu, koji će svima koji nam ukažu poverenje,boravak u hotelu, ali i Beogradu učiniti prijatnim - poručuje Biljana Obradović, generalna direktorka "Envoy hotela".

Hotel se prostire na devet spratova u rekonstruisanoj zgradi nekadašnje australijske ambasade, a za besprekoran dekor čitavog prostora, kao i svih 49 soba kojima hotel raspolaže, zaslužni su umetnički radovi Mome Kapora, Predraga Milosavljevića, Stojana Aralice, Marka Čelebonovića, i mnogih drugih velikana. Sve sobe u svom sastavu imaju pisaći sto, interaktivni smart televizor, pristup besplatnom bežičnominternetui sef, a gosti hotela besplatno mogu da se opuste u fitnes i spa centru sa teretanom, sobom za masažu, saunom i turskim kupatilom.


Hotel nudi i konferencijsku salu kapaciteta do 50 mesta, opremljenu za sve vrste poslovnih skupova. Restoran internacionalne kuhinje otvoren je ne samo za goste koji odsedaju u hotelu, već i za sve one koji se šetajući najužim centrom prestonice odluče za kvalitetne specijalitete tradicionalne, italijanske i francuske kuhinje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.