NavMenu

Potpisan kupoprodajni ugovor za "Studio B" - "Maxim media" plaća 530.000 EUR i najavljuje modernizaciju

Izvor: Beta Utorak, 06.10.2015. 15:57
Komentari
Podeli
Agencija za privatizaciju Srbije danas je sa marketinškom agencijom "Maxim media" potpisala ugovor o prodaji beogradskog javnog radiodifuznog preduzeća "Studio B".

Ugovor su potpisali direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara i suvlasnik "Maxim media" Ljubica Krdžić, koja je rekla da su "osnovni planovi novog vlasnika da 'Studio B' ostane servis građana Beograda, ono što je bio i do sada".

- Želimo da to bude informativna kuća i mislimo da u tom smeru i ide. Neće biti drastičnih promena u smislu kultnih emisija koje su i obeležile "Studio B", one će u svakom slučaju ostati - istakla je ona.

Krdžićeva je ocenila da je "Studiju B" potrebna modernizacija tehnike "koja je u veoma lošem stanju" i najavila da će prvi korak novog vlasnika biti da unapredi tehniku, kako bi program mogao da se dobro gleda.

Podsetila je da je kupoprodajnim ugovorom i predviđeno da novi vlasnik u roku od godinu dana u modernizaciju uloži dva puta po 175.000 EUR.

Na pitanje da li će smanjivati broj zaposlenih, Krdžićeva je rekla da je "Maxim media" ugovorom obevezan da dve godine iz tehnoloških, organizacionih i ekonomskih razloga ne smanjuje broj zaposlenih.

- Da li ćemo iz nekih drugih razloga predviđenih zakonom smanjivati broj zaposlenih to ćemo da vidimo u odnosu sa samim zaposlenima, ko je za šta zainteresovan - rekla je Ljubica Krdžić, koja je sa suprugom Milošem vlasnik beogradske marketinške agencije "Maxim media".

"Studio B" je, podsetimo, prodat za 530.000 EUR beogradskoj marketinškoj agenciji "Maxim media" u čijem sastavu radi više radio stanica, među kojima su "Hit FM" s nacionalnom frekvencijom, gradski "Jat", kao i TDI i "Karolina". Ta firma se i jedina javila na javni poziv za privatizaciju "Studija B", a prema kupoprodajnom ugovoru, treba da novac za "Studio B" uplati u roku od osam dana.

Direktor Agencije za privatizaciju Ljubomir Šubara je istakao da je proces privatizacije "Studija B" obavljen potpuno transparentno i dodao da je to "još jedan korak u izlasku države iz medija".

Agencija je objavila 50 javnih poziva za prodaju medija koji su u vlasništvu Republike i lokalnih samouprava, a rok za završetak je 31. oktobar. Kupoprodajni ugovori su do sada, pored "Studija B", potpisani za devet medija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.