NavMenu

Otvoren novi pogon firme "Sinalco" u Šapcu

Izvor: eKapija Ponedeljak, 05.10.2015. 15:48
Komentari
Podeli
(Foto: sabac.org)
U petak 2. oktobra 2015. godine otvoren je novi pogon firme "Frutti" d.o.o, koja posluje u okviru kompanije "Sinalco International". Pored otvaranja novog objekta, firma "Frutti" proslavila je 25 godina postojanja, objavljeno je na gradskom sajtu.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, istakao je da Grad Šabac treba da bude ponosan na firme kao što je "Frutti". On je čestitao predstavnicima firme što su tako dugo opstali na tržištu i uspeli da unaprede i prošire svoju proizvodnju.

- Ovo je dokaz da u Šapcu, u Srbiji, imamo dovoljno dobre firme, koje mogu da budu partneri stranim kompanijama. Dobra saradnja "Sinalca" i "Frutti"- ja kao rezultat ima jednu stabilnu i jaku firmu u Šapcu, čiji proizvodi se izvoze na Evropsko tržište. To je dobar recept i za druge firme u gradu. Razgovarao sam sa gospodinom Gundijem, generalnim direktorom kompanije "Sinalco" koji je pohvalio inicijativu Grada Šapca da se razgovara sa privrednicima i stavi im na raspolaganje gradske kapacitete. Gradska uprava će pokušati da pomogne domaćim privrednicima da uspostave dobre kontakte sa stranim preduzećima, jer je to zagarantovan recept za uspeh - kazao je gradonačelnik Zelenović.

Mongi Goundi, generalni direktor kompanije "Sinalco International" je kazao da ga posebno raduje, što je firma "Frutti" porodična firma, kao i njegova. On se zahvalio srpskim partnerima na dobroj saradnji i istakao da im je zajednički cilj širenje na nova tržišta.

Kako je rekao Vladimir Petrović, direktor "Frutti" d.o.o. Šabac, od osnivanja, 1990. godine, primarna delatnost ovog preduzeća je proizvodnja bezalkoholnih gaziranih pića. Sa godinama, rasla je firma i njen kapacitet se širio, pa sada proizvodi 8000 litara napitaka u jednom satu. On je istakao da su opremljeni najsavremenijim mašinama za proizvodnju osvežavajućih napitaka. Kako je naglasio, ova fabrika koju je danas otvorio, je dugogodišnja vizija i poslovni san. Istakao je da teži novim poslovnim poduhvatima.


Državni sekretar Ministarstva privrede Republike Srbije, Miloš Petrović, dodao je da je porodična firma, koja stabilno posluje 25 godina, za primer svima. On je rekao da zajedno treba da težimo da od Srbije napravimo dobro mesto za ulaganje, a posebno dobro mesto za život. Firmi "Frutti" je poželeo da nastave da šire poslovanje i zaposle nove radnike.

Podršku u radu na otvaranju novog pogona dali su i poslovni partneri iz Nemačke, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, predstavnici Ministarstva privrede Republike Srbije, predstavnici opština, predstavnici lokalnih samouprava i privatnog poslovnog sektora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.