NavMenu

Ana Brnabić podnela ostavku na mesto direktora firme "Continental Wind Serbia"

Izvor: Tanjug Nedelja, 04.10.2015. 18:03
Komentari
Podeli
Ana BrnabićAna Brnabić
Dosadašnja direktorka firme "Continental Wind Serbia" (CWS), Ana Brnabić, podnela je u nedelju (4. oktobra 2015. godine) neopozivu ostavku na to mesto, a na pres konferenciji u Vladi Srbije objasnila je šta je sve ta firma uradila i koliko je za Srbiju taj posao značajan. Ostavku je, kako je objasnila, podnela jer se većina u rukovodstvu firme nije složila s njenom namerom da izađe u javnost, smatrajući da je dovoljno što su izašli sa dva saopštenja.

Brnabić je izjavila da ničeg nezakonitog nije bilo u vezi s projektom gradnje vetroparkova i da su se nadležna ministarstva i institucije pridržavali zakona i svih rokova, kao i da ni u jednom od tih postupaka nije bilo elemenata korupcije. Ona je na konferenciji za novinare precizirala da je kao direktorku CWS ne zanima razgovor Bojana Pajića i Lidije Udovički, koji je DS ponudila kao jedan od ključnih dokaza o sumnji na korupciju.

- Ne zanima me taj razgovor, ako ga je bilo i kad god da ga je bilo, jer on nema nikakave veze sa firmom CWS - rekla je Brnabić novinarima.

Ona je, odgovarajući na pitanja novinara o dokumentu koji je svojevremeno Lidija Udovički uputila vladi i potpisala kao kantri menadžer, rekla da je Udovički prethodno već smenjena sa tog mesta, te da je prekoračila ovlašćenja time što se pismom obratila vladi.

- U tom trentuku, kada je Lidija Udovički u martu 2014. potpisala to pismo kao kantri menadžer, ona je prekoračila sva svoja ovlašcenja. Ali, nažalost, to je interna stvar CWS-a – poručila je Brnabić i dodala da kompanija "može da dobije iz APR-a potvrdu da od januara 2013. Lidija nije direktor CWS".

"Continental Wind" u Srbiji, kako je rekla, posluje od 2009. godine, od kada je Lidija bila kantri menadžer i direktor projekta do januara 2013.

Brnabić je pohvalila odnos ministara u Vladi Srbije i nadležnih institucija prema američkom investitoru po pitanju dobijanja građevinske dozvole za izgradnju vetroparka. Ona je rekla da je posle dobijanja građevinske dozvole, koja im je bila ukinuta pa ponovo izdata u roku od tri nedelje, i sama poslala pismo premijeru Srbije Aleksandru Vučiću u kome je pohvalila odnos nadležnih institucija prema CWS.

- Zbog ovakvog odnosa Vlade prema nama kao investitorima poslala sam pismo kako su se nadležne institucije ponašale prema nama – rekla je ona i dodala da je u tom pismu istakla profesionalnost, otvorenost i efikasnost sa kojom su ministri pristupili rešsavanju problema ponovnog izdavanja građevinske dozvole.

Brnabić je istakla da se ta kompanija kao investitor osećala zaštićeno i da je želela svoje iskustvo da podeli sa drugim investitorima. Ona je objasnila da je prva građevinska dozvola tom američkom investitoru bila ukinuta, pa ponovo izdata zbog različitog tumačenja zakona o energetici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.