NavMenu

Poziv za saradnju srpskoj privredi na projektima u Indiji

Izvor: Blic Četvrtak, 24.09.2015. 09:10
Komentari
Podeli

Ambasadorka Indije u Beogradu, Narinder Čohan (Narinder Chauhan) pozvala je u sredu srpske privednike da sarađuju na projektima koje je pokrenula indijska vlada u svojoj zemlji, uključujući "Proizvodimo u Indiji", "Digitalna Indija", "Pametni gradovi", "Stručno osposobljena Indija" i druge.

Ona je projekte, koji su pokrenuti u poslednjih godinu dana, predstavila u Privrednoj komori Srbije, na seminaru "Indija - nacionalni ekonomski projekti i mogućnosti za saradnju".

Istakla je da postoji dovoljno oblasti za srpske privrednike u kojima bi mogli da sarađuju i ostvaruju korist. Naglašena je i potreba za redovnom interakcijom na privrednom nivou, kako bi se unapredili bilateralna trgovina i investicije.

Čohan je pozvala srpske rukovodioce i kompanije da učestvuju u Drugom Biznis forumu Indija-Centralna Evropa, koji će biti održan u Bangaloru u Indiji, 5. i 6. oktobra.

Fokus skupa će biti na preradi poljoprivrednih proizvoda i hrane, industriji automobila i auto-delova, čistim i zelenim tehnologijama, tehnologijama očuvanja okruženja, informacionim tehnologijama i uslugama, proizvodnim i visokim tehnologijama, farmaceutskim naukama, istraživanju i razvoju, turizmu i urbanim infrastrukturama.

U saopštenju Ambasade Indije navodi se da je seminar bio veoma posećen i da su mu prisustvovali srpski privrednici, predstavnici Vlade Srbije i opština, kao i naučnih i stručnih radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.