NavMenu

Vlada donela odluku - Minimalac ostaje 121 dinar po satu

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 14.09.2015. 17:32
Komentari
Podeli

Minimalna cena rada ostaje nepromenjena i u 2016. godini će iznositi 121 dinar po radnom satu, odlučila je danas Vlada Srbije. U taj iznos nisu uračunati porezi i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje.

Vlada je ovu odluku donela u skladu sa članom 112 Zakona o radu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijana pitanja

Vlada je odluku donela nakon što predstavnici poslodavaca i sindikata nisu uspeli da se dogovore o iznosu cene rada za narednu godinu u roku od 15 dana od dana početka pregovora.

Inače, u utorak ističe rok za utvrđivanje minimalne cene rada za 2016.

Predsednik Unije poslodavaca, Nebojša Atanacković, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao je da odluka nije doneta zbog različitih stavova članova Socijalno-ekonomskog saveta (SES), odnosno sindikata i poslodavaca.

Sindikati su tražili da se cena rada po radnom satu sa sadašnjih 121 dinar, poveća na 143,5 dinara, dok predstavnici poslodavaca smatraju da ona ne bi trebalo da se menja jer se za to još nisu stekli uslovi u privredi.

Ministar rada, Aleksandar Vulin, rekao je da su predstavnici vlade i resornog ministarstva bili na stanovištu da u ovom trenutku nema mogućnosti da se prevali još jedan teret na leđa, prvenstveno privatnih poslodavaca, odnosno da se nisu stekli uslovi da se cena rada poveća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.