NavMenu

"Grafima" i "Biro expo" od 30. septembra do 3. oktobra na "Beogradskom sajmu"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 14.09.2015. 14:42
Komentari
Podeli

(Foto: Vedrana Džudža)
U periodu od 30. septembra do 3. oktobra 2015. godine u Hali 4 "Beogradskog sajma" biće održani 37. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije "Grafima" i 23. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme "Biro expo".

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije "Grafima" predstavlja najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca i ekskluzivnu smotru dostignuća svetske tehnologije u oblastima grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, radija i televizije, kao i u grafičkoj, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima tih privrednih grana.

Više od 70 izlagača iz Srbije i desetak zemalja regiona i Evrope - Velike Britanije, Portugala, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, BiH, Hrvatske i drugih - predstaviće reprezentativan spektar mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, za obradu papira, štampu i pripremu štampe, obimnu paletu sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, a neizostavan, standardni segment ponude su i najkompleksnija softverska i ICT rešenja u raznim oblastima te industrije, sve do štampanih i veb-medija.

Pod sloganom "Sve je u bojama" elitne kompanije, cehovske i obrazovne organizacije i institucije iz tog sektora, izlagačkim i obimnim pratećim programom pokušaće da objasne zbog čega je kompleksna grafička industrija sa industrijom papira i više nego značajan deo osnove srpskog BDP-a i jedna od uzdanica sveukupnog privrednog razvoja.

Ovogodišnji simbolični domaćin sajma je domaća kompanija "Oracal Polikarbonati", jedan od lidera u oblasti ploča i propratnog materijala, ALU profila, folija i autofolija, materijala za solventnu štampu, laserskog i CNC graviranja, svetlećih reklama i banera, CNC sečenja i drugog. Ova je i kreativni autor još jednog sajamskog noviteta - Ulice kreativnih rešenja.

Smisao ideje je da se kreativni studenti i mali preduzetnici svojim kreativnim rešenjima u nekoliko grafičkih i dizajnerskih sektora povežu sa velikim, liderskim kompanijama koje su značajan oslonac u ovoj vrsti delatnosti.

U isto vreme i na istom prostoru održaće se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO EXPO, namenjen poslovnim ljudima, domaćim i stranim proizvođačima, distributerima i korisnicima najraznovrsnije opreme za potrebe radnih i poslovnih okruženja, opreme i materijala za opremanje i funkcionisanje poslovnih prostora - od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala, poslovne i dekorativne galanterije, do foto programa.

Radno vreme sajmova biće od 10.00 do 18.00 časova. Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, za grupne posete 150 dinara, a parking će koštati 100 dinara po satu. Poslovni posetioci imaju mogućnost besplatne posete ukoliko se prethodno registruju na poslovnom sajtu www.sajamgrafima.rs, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.