NavMenu

Završena rekonstrukcija pruge od Sopota Kosmajskog do Kovačevca - Vozovi će sad ići 120 kilometara na sat

Izvor: Beta Ponedeljak, 14.09.2015. 13:22
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
"Železnice Srbije" su danas saopštile da je završena rekonstrukcija deonice Sopot Kosmajski - Kovačevac, na železničkom Koridoru 10 između Beograda i Niša, finansirana ruskim kreditom.

Iz tog kredita od 800 mil USD, namenjenog modernizaciji srpskih železnica, za rekonstrukciju deonice Sopot Kosmajski - Kovačevac iskorišćeno je oko 11,8 mil USD.

Izvođač radova je kompanija "Ruskih državnih železnica" - "RŽD International", a podizvođači ZGOP "Novi Sad" i "Energoprojekt-niskogradnja Beograd", dok su deo radova izvele i službe srpskih železnica sopstvenim materijalima.

Rekonstrukcija pruge Sopot Kosmajski – Kovačevac počela je 6. aprila ove godine, a obnovljena je kompletna građevinska i elektrotehnička infrastruktura.

Saobraćaj na toj deonici pre remonta odvijao se brzinom od 30 kilometara na sat, a sada bi trebalo da bude od 100 do 120 kilometara na sat.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.