NavMenu

"Belinka" pripojena kompaniji "Helios" - Slovenci misle i na beogradsku "Dugu"

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.08.2007. 14:38
Komentari
Podeli

Deoničari kompanija "Helios" i "Belinke" na Skupštini, održanoj 21. avgusta 2007. godine, potvrdili su odluku o pripajanju "Belinke" kompaniji "Helios".

Uprave su postupak formalno započele potpisom ugovora krajem juna. Idući korak je usledio u drugoj polovini jula, kada su predlog potvrdili i nadzorni odbori kompanija "Helios" i "Belinka".

Priča o pripajanju "Belinke" i stvaranju jakog stuba industrije premaza pod okriljem "Heliosa" definitivno je završena. Deoničari su na obe skupštine dali saglasnost za pripajanje, potvrdili su izveštaje uprava, revizora i nadzornih odbora, a time i predlog za razmenu deonica.

Vlasnici "Belinka" deonica će tako za 43,5 deonica dobiti jednu "Helios" deonicu.

Uprava "Heliosa", u kojoj će kao jedan od dva potpredsednika odsad biti dosadašnji predsednik uprave "Belinke" Branko Paš, moraće, prema predviđanjima, dosta napora da uloži u poboljšanje poslovanja beogradske "Duge", čiji je većinski vlasnik "Belinka" postala pre dve godine.

Preduzeće koje zapošljava 54% svih zaposlenih u "Belinki" danas nije u tako dobrom položaju kao što je bilo nekad. Ima solidan proizvodni program i tržišni položaj te, u saradnji sa "Zvezdom-Helios" iz Gornjeg Milanovca, koja posluje sve bolje, ima sve mogućnosti za integraciju u Grupu "Helios", navodi se u saopštenju kompanije "Helios".

Tagovi:
Branko Paš
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Finansije

Počinje prijava za 20.000 dinara za đake u Beogradu

Prijavljivanje za 20.000 dinara, koje će sve beogradske porodice dobiti po detetu koje pohađa osnovnu i srednju školu, kao i za kartice za besplatan ulazak na gradske bazene tokom letnje sezone počinje danas, objavio je Beoinfo. U svim osnovnim i srednjim školama u Beogradu od danas pa do kraja leta moći će da se prijavi za 20.000 dinara, a sve informacije građani će moći tamo da dobiju. Princip će biti isti ili sličan kao kada su se

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.