NavMenu

"BigPizza" traži partnere - Planirano širenje i u regionu

Izvor: Franchising.rs Ponedeljak, 10.08.2015. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: bigpizza.rs)
Kompanija "MIM Team Food", vlasnik brenda "BigPizza", nakon dve godine samostalnog širenja lanca picerija, odlučila je da se upusti u franšizing. Kako kažu u ovoj kompaniji, franšizni model je idealna prilika za izgradnju novih partnerstava i obostrani uspeh.

"BigPizza" zasada ima 12 picerija – 11 u Beogradu i jednu u Pančevu. Franšizing će biti idealan model za izgradnju novih partnerstava i otvaranje novih lokala.

– Sa vizijom da naši objekti postanu omiljena destinacija, a dostava jedini izbor svih koji vole brzu uslugu, za sada u Srbiji, u budućnosti i regionalno, odlučili smo se da sledeći potez bude širenje kroz franšize. Osnovna misija, i u franšizingu, biće pružanje vrhunske usluge, raznovrsnih, inovativnih proizvoda postojećim i novim potrošačima, u isto vreme zadržavanje kvaliteta, standarda. Da bismo to postigli, neophodno je biti pristupačan kupcima, što je jedino moguće brzom, ali pre svega kvalitetnom ekspanzijom – kažu osnivači kompanije.

Primaoci franšize su, prema njegovim rečima, u velikoj prednosti, jer dobijaju kompletan "know-how" i uređeno poslovanje sa unapred postavljenim pravilima.

- To automatski umanjuje rizike dodatnih troškova koje smo mi kao startap kompanija imali na početku, a koji su često mnogo veći od projektovanih. Posebna prednost je uređeno poslovanje u okviru koga ne postoji, ili je šansa veoma mala za iznenađenja i odstupanje od postavljenih pravila, koja su kreirana upravo svakodnevnim prevazilaženjem izazova – kažu u ovoj kompaniji.

Tržište u Srbiji je, kako kažu vlasnici koncepta, specifično, ali u isto vreme i polje na kome je prostor za inovatore u bilo kojoj sferi poslovanja neograničen.

– Naši roditelji su dugi niz godina uspešno vodili "Marbo", a biznis započeli u Srbiji. Naša porodična poslovna tradicija je uvek uključivala preuzimanje rizika za proizvode i kompanije koje su kreirane na temeljima kvaliteta i svetskih standarda, a sa druge strane, promovisane kao drugačije od ostalih. Tako, ukoliko ste dovoljno maštoviti, kreativni i stručni, možete stvoriti nova pravila poslovanja i za kratko vreme i sami kreirati tržište. Mi, svakako, osluškujemo potrebe i svakodnevno unapređujemo sve segmente poslovanja kako bi kupac bio zadovoljniji – navode u kompaniji.


Franšiza lanca "BigPizza" dobra je poslovna prilika i zbog poverenja kupaca koje je sticano u prethodne dve godine kroz ponudu kvalitetnih proizvoda, različitih ukusa. Kako kažu, prvi su lanac koji je u ponudu uvrstio i proteinske proizvode i poslastice. Prednost ovog lanca, koja može značiti i primaocima franšize, jeste i to što svakom potrošaču daju mogućnost da izabere sastojke za svoju omiljenu pizzu. Sa druge strane, kada je reč o dostavi, "BigPizza" je, prema njihovim rečima, ispunila obećanje i daje besplatno pizzu ako se ne dostavi u roku od 30 minuta. Takođe, navode oni, možda nije poznato, ali drugo omiljeno jelo u Srbiji je – pica.

– Ono što je najvažnije, mi se ne vodimo teorijom koja kruži o franšizingu, da se davalac franšize razvija iz tuđeg kapitala. Nije nam želja da po svaku cenu damo franšizu i naplaćujemo razne naknade kroz poslovanje. Nasuprot, naša želja je da partneri prođu kroz standardizovanu obuku kako bi mogli da prate misiju, viziju i poštuju izgrađene vrednosti našeg brenda – naglašavaju u "BigPizza".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.