NavMenu

Zavirite u "Dukley Gardens" (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 10.07.2015. 10:52
Komentari
Podeli

U Budvi je svečano otvoreno luksuzno naselje "Dukley Gardens". Ukupna vrednost ove investicije je preko 150 mil EUR. Proslavi završetka ovog do sada najvećeg projekta "Stratex" grupe u Crnoj Gori prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života.

"Stratex" je 2010. godine bio samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu. Tada su se suočili sa finansijskim krahom i napuštanjem prezaduženog projekta od strane prvobitnog investitora. Da bi sačuvao svoju ali i investicije svih ostalih kupaca, "Stratex" je preuzeo i završio ovaj projekat.

Ranije prevareni kupci danas su zahvaljujući sopstvenoj inicijativi i ogromnoj investiciji ponosni vlasnici najelitnijeg kompleksa na jadranskoj obali.

- Ja verujem u Crnu Goru, živim ovde u Budvi, trudim se da naučim crnogorski jezik i da učestvujem u razvoju ove mlade zemlje. Ponosan sam ako smo završetkom izgradnje "Dukley Gardens" danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje. Posebno smo zahvalni na podršci i poverenju građanima Budve i predsedniku Vlade Đukanoviću. Nadam se da ćemo sa istim uspehom realizovati i naše druge projekte u Crnoj Gori - od "Dukley" hotela, "Dukley" marine Budva, preko hotelske grupe "Budvanska rivijera" i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu - izjavio je na svečanosti Neil Emilfarb, predsednik "Stratex" grupe.

Projekti "Stratex" grupe danas predstavljaju najveće pojedinačno ulaganje u Crnoj Gori koje dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvanredno dizajnersko rešenje kompleksa "Dukley Gardens" vizija je nagrađivanog nemačkog arhitektonskog studija "NPS Tchoban Voss". Enterijer i eksterijer životnog prostora osmišljeni su tako da svi apartmani pružaju impresivan panoramski pogled na more, Stari grad Budvu i ostrvo Sveti Nikola. Naziv "Dukley Gardens" podseća na drevni rimski grad Doclea po kojem su u srednjem veku Sloveni nazvali prvu crnogorsku državu Duklja.

"Dukley Gardens" ima 202 elegantna, savremeno uređena stana, površine od 80 do 212 kvadratnih metara i penthaus apartmane površine do 535 kvadratnih metara. Vile su okružene bogatim tropskim zelenilom zbog kojeg kompleks liči na veliku baštu.

Atmosfera sa svečanog otvaranjaAtmosfera sa svečanog otvaranja

"Dukley Gardens" obuhvata tri plaže, restoran sa 5 zvezdica, kafe, galeriju savremene umetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Najmlađi stanovnici "Dukley"-a druže se u "Dukley Gardens" vrtiću a ljubitelji umetnosti mogu posetiti neku od brojnih aktivnosti DEAC (Dukley European Art Community) u Budvi i Kotoru. Večernji provod, takođe je uzbudljiv jer se nadomak "Dukley" marine Budva nalazi glamurozni "Dukley Beach Club" u kojem će ovog leta night clubbing domaćin biti poznati klub "Lasta" iz Beograda.

"Dukley Gardens" štiti privatnost svojih stanara, tako da je pristup kompleksu strogo ograničen i kontrolisan.

Za sledeću godinu investitori su najavili završetak projekta "Dukley" hotela sa 5 zvezdica čiji će sadržaji biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u "Dukley Gardens"-u.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.