NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016.

Izvor: Tanjug Sreda, 08.07.2015. 14:52
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas NALED-ov pozivni centar za podršku primeni Zakona o planiranju i izgradnji i tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna dosadašnjom primenom ovog propisa.

- Ponosna sam što smo, zajedno sa NALED-om i USAID-om, organizovali ovakav kol centar, jer je to jedan od odličnih načina da se pokaže kako zakon može da se implementira i kako može svaka lokalna samouprava da ga primenjuje - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da će kol centar raditi i od sledeće godine kada će, od 1. januara, početi da funkcioniše i izdavanje elektronske građevinske dozvole.

- Imaćemo najbolji, najmoderniji i najbrži način izdavanja građevinskih dozvola, jer to zaista jeste uslov dolaska investitora, a govorim pre svega o elektronskoj građevinskoj dozvoli - poručila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da sve probleme na koje se nailazi u lokalnim samoupravama vezano za ovaj zakon ministarstvo pokušava da reši u saradnji sa NALED-om i USAID-om koji su "od početka pomagali i učestvovali u pripremi Zakona, podzakonskih akata".

Direktor NALED-ovog Tima za regulatornu reformu Jelena Bojović rekla je, nakon donošenja ovog propisa u decembru 2014, intenziviran rad na osiguravanju toga da lokalne samouprave primenjuju Zakon.

- Kol centar je samo jedan od aktivnosti. Ministarstvo i Vlada Srbije su doneli odluku i akcioni plan kako da se Zakon potpuno primeni u narednih godinu, godinu i po dana, jedan od tih elemenata je i ovaj kol centar koji NALED i USAID imaju sreće da mogu da pruže podršku ministarstvu - rekla je Bojović.

Bojović je ukazala da će najveća korist kol centra biti kada krene u primenu softver za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, od 1. Januara, a tada se, kako je dodala, očekuje najviše pitanja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.