NavMenu

Uskoro modernizacija niškog aerodroma

Izvor: Južne vesti Petak, 03.07.2015. 12:11
Komentari
Podeli
(Foto: nis-airport.com)
Nakon dolaska "Wizz Air"-a u Niš i uvećanja broja putnika, gradske vlasti planiraju da rekonstruišu prilazni put, otvore fri-šop i prošire carinski terminal.

Od 25. juna šareni avioni mađarske avio-kompanije maltene svakog drugog dana poleću i sleću sa i na niški aerodrom.

Frekvencija saobraćaja i ljudi se znatno uvećala, a kako kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić gužve ima i na carinskom terminalu na koji stiže roba onih preduzeća koji je prevoze avionom.

- Desetak miliona dinara će Grad uložiti da proširi carinski terminal i obezbedi veći prostor za sve kamione, koji dolaze u sve većem broju da se njihov teret ovde ocarini - kaže Perišić.

Gradonačelnik kaže da je izdat i nalog za rekonstrukciju ulice koja od kružnog toka na Bulevaru 12. februara vodi do aerodroma.

- Preduzeće za puteve koje radi na teritoriji Opštine Crveni Krst trebalo bi da obnovi ovu deonicu. Ona je dosta frekfentna, a asfalt je propao tako da ćemo i time malo da ulepšamo i olakšamo putnicima - kaže Perišić.

U toku je i nabavka za signalizaciju, kako bi Aerodrom bio vidljiviji, a i putnici bi u čekaonici trebalo da dobiju nove pogodnosti.

Očekujemo da se u narednih tridesetak dana postane funkcionalan i deo namenjen odlazećim putnicima sa fri-šopom. da ponudimo onima koji idu iz Niša i neke uspomene na Niš, jer će tu biti prisutna i Turistička organizacija Niša - rekao je Perišić.

Podsetimo, komercijalnih letova na redovnim linijama sa aerodroma "Konstantin veliki" nije bilo od oktobra 2012. i odlaska "Montenegro Airlines"-a.

Trenutno, tri puta nedeljno do Malmea lete avioni "Wizz Air"-a, a ista kompanija iz Niša, dva puta nedeljno, saobraća do Bazela.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.