NavMenu

Startuje Todorićev "Alibaba"

Izvor: Tanjug Petak, 19.06.2015. 08:25
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
"Agrokorova" platforma za elektronsku trgovinu, nazvana "A007", kao regionalna oznaka kineske elektronske platforme "Alibaba", startovaće krajem tekuće ili početkom naredne godine, najpre samo u Hrvatskoj, a potom će obuhvatiti region.

Glavni "Agrokorov" IT operativac i predsednik Uprave "mStart" komunikacija, Mate Krpan, izjavio je da su odabrali tehnološko rešenje "SAP hybris", a reč je o softveru koji povezuje upravljanje podacima o korisnicima, kontekstualni marketing i povezivanje svih kanala prodaje, prenosi Poslovni dnevnik.

Krpan ističe da će prvo krenuti s Hrvatskom, a da će kasnije pokriti ceo region. Prema njegovim rečima, ponuda nove trgovine putem inerneta neće biti ograničena samo na ono što prodaju "Konzum" i "Mercator", već će u ponudi biti i potrošačka elektronika i drugi proizvodi.

Predsednik koncerna Agrokor, Ivica Todorić, u februaru je najavio projekat "A007" kao potencijalno budući najvredniji deo svog poslovnog carstva.

Kako se navodi, ovaj projekat neće značiti samo novu internetsku trgovinu već i novi pristup prodaji. To uključuje i usluge poput kupovine preko interneta i zatim preuzimanje zapakovane robe u jednom od "Konzuma". Zasad ta usluga ima mali udeo u onlajn prodaji "Konzuma", ali je među najbrže rastučima.

Uz to, "Konzum" je nedavno obelodanio da 10% ukupne onlajn prodaje ostvaruje preko mobilnih aplikacija na mobilnim telefonima i tabletima i da, na primer, u BiH, njihovu veb trgovinu koriste čak i iseljenici.

Kako navodi portal, "Agrokor" je kao pripremu za projekt "A007" početkom godine zaposlio sedam stručnjaka za digitalni marketing u regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.