NavMenu

Za siguran rad od bašte do ciglane - "Grubins" iz Stare Pazove godišnje proizvede milion pari zaštitnih rukavica, u planu izvoz na nova tržišta

Izvor: eKapija Sreda, 17.06.2015. 15:07
Komentari
Podeli
Povećanje sigurnosti i smanjenje rizika od povreda na radu postao je imperativ savremenog poslovanja, a prvi korak u uspešnoj primeni preventivnih mera je kvalitet zaštitne opreme.

Moderno organizovano preduzeće specijalizovano za izradu opreme za zaštitu na radu, tačnije zaštitnih rukavica je firma "Grubins" sa sedištem u Staroj Pazovi. Ova porodična firma sa dugogdišnjom tradicijom zapošljava 30 ljudi, koji su uključeni u proizvodnju, ali i razvoj same kompanije, ističe u razgovoru za "eKapiju" Aleksandra Grubin, rukovodilac izvoza i uvoza u "Grubinsu".

- Već više od dve decenije se bavimo proizvodnjom uz nepresatano tehnološko usavršavanje. Naša tradicija i neprekidno praćenje trendova na tržištu nas je doveo do vodećeg mesta po kvalitetu u Srbiji i regionu – ističe Grubin.

Prirodni materijali za udobnost rada

Prema rečima sagovornice "eKapije", staropazovačka firma je jedina na našim prostorima koja se bavi proizvodnjom ove vrste zaštitinih rukavica. Po načinu proizvodnje i kvalitetu proizvoda, kako navodi Grubin, konkurentni su svetskim kompanijama iz ove oblasti.

- Asortiman se sastoji od pet različitih proizvoda kreiranih za različite vidove posla. U našem proizvodnom programu se nalaze: "best- jednoslojne rukavice", "best - dvoslojne rukavice", "best - diper rukavice", "best - nitril rukavice" i "best - garden rukavice", a kapacitet proizvodnje je milion pari na godišnjem nivou – isitiče Grubin.

Jednoslojne rukavice su, prema rečima naše sagovornice, najprodavanije i one se najčešće koriste u građevinarstvu, ali i kod svih vrsta fizičkih poslova zbog nabora protiv klizanja. Dvoslojne "Grubins" rukavice zbog duplog ojačanja najveću primenu imaju kod grubih građevinskih radova, na primer u ciglanama. "Best - nutri" su izrađene od sintetičkog premaza što im daje visok stepen otpornosti na razređene kiseline te se najčešće koriste prilikom kontakata sa pesticidima, raznim uljima i kiselinama. "Best - diper" rukavice najpogodnije su za rad u magacinima, kao i u kućnim poslovima, dok su "best - garden rukavice" namenjene za rad u bašti.

U zavisnosti od namena rukavica, prilikom proizvodnje u kompaniji "Grubins" koriste bešavno pletene i šivene rukavice izrađene od čistog pamuka i presvučene prirodnim lateksom.

- Izborom prirodnih materijala želimo kupcima da pružimo izuzetnu udobnost i lakoću prilikom rada, ali i da zaštitimo njihove ruke od povreda i alergijskih reakcija. Proizvodimo rukavice koje su prvenstveno namenjene zaštiti od mehaničkog rizika. Dizajnirane su da pruže zaštitu od posekotina, ogrebotina, uboda i namenjene su radu u vlažnim i suvim uslovima. Takođe, poseduju različite stepene zaštite i nude udobnost i lako rukovanje pri radu – objašnjava naša sagovonica.

Izvoz u zemlje regiona

Svi poizvodi kompanije "Grubins" su sertifikovani od evropski priznate sertifikacione kuće Z.V.D. iz Slovenije i poseduju prepis sertifikata domaće laboratorije "Profilab". Ovi sertifikati su omogućili srpskoj firmi poslovanje na svim svetskim tržištima.

- Osim poslovanja na domaćem tržištu, dugi niz godina izvozimo i u Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Crnu Goru itd. Takođe, u predstojećem periodu plan nam je da proširimo tržište poslovanja i na druge zemlje – najavljuje sagovornica našeg portala.

Inače, proizvodi kompanije "Grubins" se mogu naći u svim poljoprivrednim apotekama širom Srbije, ali se mogu kupiti i u veleprodaji u samoj firmi u Staroj Pazovi.

- Plan nam je da nastavimo se istraživanjem i razvojem naših proizvoda, kako bismo i dalje bili u mogućnosti da ispunjavamo zahteve naših kupaca – zaključuje Aleksandra Grubin.

Šake i prsti najviše stradaju pri povredama na radu

Više od 25% povreda na radu su povrede šake i prstiju. Studiju koju je sproveo OSHA (Occupational Safety and Health Administration) pokazala je da 70 % radnika koji su prilikom rada povredili ruke nisu nosili zaštitne rukavice, a do preostalih 30% je došlo zato što opreme nije bila adekvatna ili je bila oštećena

Irina Milošević

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.