NavMenu

Kragujevački "Milanović inženjering" gradi novi pogon u 2015. godini

Izvor: eKapija Petak, 12.06.2015. 12:20
Komentari
Podeli
(Foto: kragujevac.rs)
"Milanović inženjering" iz Kragujevca će u 2015. godini izgraditi još jedan proizvodni pogon na više od 10.000 kvadratnih metara što je u skladu sa dugoročnim planovima, radi ugovarnja novih višegodnišnjih poslova sa strateškim partenrima, koji će omogućiti otvaranje nekoliko desetina novih radnih mesta.

– "Milanović inženjering" sa stranim partnerima ulazi u poslove koji su jako veliki i ozbiljni. Mi smo sigurni da ćemo realizovati ove ambiciozne planove, tako da je u smislu investicija i predviđenih rokova pravo vreme da uspostavimo saradnju i sa lokalnom samoupravom. S obzirom na to da mi znamo svoj deo posla, a imajući u vidu potencijal koji nam nudi lokalna samouprava kroz proceduralnu i tehničku pomoć, radujemo se poboljšanju poslovnog ambijenta – kaže Goran Đorđević, direkor ove kompanije.

Član Gradskog veća za privredu, Dalibor Jekić, istakao je da je firma "Milanović inženjering" pravi primer uspešnog poslovanja.

– Želeli smo da predstavimo ovu firmu našim građanima, a i mi da se detaljno upoznamo sa njihovim planovima. Veoma ohrabruje najavljeno proširenje kapaciteta i lokalna samouprava će dati punu podršku da sve procedure budu najkraće moguće, kako bi planirana investicija bila realizovana što pre, a samim tim otvorila se i nova radna mesta. Cilj i jeste da u narednom periodu smanjimo nezaposlenost. Lokalna samouprava i privrednici jesu partneri, partneri koji treba da rade zajednički na poboljšanju uslova života u našem gradu i očekujem da će tako i biti jer imamo dobru volju i sa jedne i sa druge strane – zaključuje Jekić.

Inače, kompanija "Milanović inženjering" osnovana je pre 15 godina i njen konstantni uspon doveo je do toga da od firme koja se u početku bavila samo inženjerskim poslovima, danas na površini od 7.500 kvadratnih metara ima sopstvenu proizvodnju, 198 zaposlenih, a više od 90% svojih proizvoda i usluga izvozi u zemlje Evropske unije, Rusiju i SAD.

"Milanović inženjering" proizvodi delove karoserije vagona za nemački "Siemens", koji je jedna od četiri vodeće industrije šinskih vozila u svetu, i projektuje i izrađuje postrojenja u oblasti tretmana voda za prehrambene industrije, toplovodne sisteme i pijaće vode za stanovništvo, javlja gradski sajt.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.