NavMenu

Donacije USAID za devet novih partnerskih organizacija u vrednosti 3,7 mil USD

Izvor: Beta Sreda, 10.06.2015. 12:13
Komentari
Podeli
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) saopštila je danas da će sa devet novih partnerskih organizacija iz civilnog i privatnog sektora realizovati projekte vredne oko 3,7 mil USD.

Kako se navodi u saopštenju, USAID je obezbedio donacije od 2,7 mil USD, dok su partnerske organizacije obezbedile skoro 987.000 USD.

Na prijemu u rezidenciji američkog ambasadora, ambasador Majkl Kirbi i direktorka misije USAID u Srbiji Aza El-Abd odali su priznanje novim partnerskim organizacijama među kojima su konzorcijum Srpske asocijacije menadžera i "DNA Communications", Ženski edukacioni centar, Beogradski fond za političku izuzetnost, Centar za slobodne izbore i demokratiju, Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost, Fondacija "Ana i Vlade Divac", Smart Kolektiv i "Trag" fondacija.

- Ovim partnerskim odnosom, lokalne organizacije, koje su na izvoru problema kao i rešenja, dobijaju znatno veću odgovornost. Time, sredstva USAID-a vode ka ostvarenju boljih i održivijih rezultata - rekao je ambasador SAD.

Od 2013. godine, USAID u Srbiji je obezbedio direktna bespovratna sredstva u iznosu od 9 mil USD za 18 državnih institucija, organizacija civilnog društva i privatnih firmi.

- Nova partnerstva pokrivaju različite oblasti. Nastoje da unaprede održivost civilnog društva, reprezentativnost i odgovornost vlasti, da pomognu da se građani Srbije prilagode promenljivom ekonomskom okruženju, da osnaže mlade i da unaprede ulogu žena u vlasti - rekla je Aza El-Abd.

USAID u Srbiji trenutno prima nove prijave od lokalnih organizacija civilnog društva za projekte namenjene demokratskom i ekonomskom razvoju.

Otvoreni poziv za podnošenje predloga projekata možete pogledati OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.