NavMenu

MIHAJLOVIĆ: Gradimo 250 mostova, 150 km autoputa

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 08.06.2015. 15:55
Komentari
Podeli
Zorana MihajlovićZorana Mihajlović
Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija trenutno gradi 250 mostova na koridorima 10 i 11, da će u naredne tri godine obnoviti 1.100 km puteva, kao i da je cilj da budemo među prvih 10 zemalja po uslovima poslovanja na listi Svetske banke.

- Očekujemo da se na ovogodišnjoj listi Svetske banke popnemo za najmanje 30 mesta i tu nećemo stati. Vlada Srbije je podelila zadatke svim resorima, šta je potrebno da bismo ispunili cilj, a to je da budemo u srednjem roku među prvih 10 zemalja na listi Svetske banke u izveštaju o uslovima poslovanja Duing biznis - rekla je Mihajlović na Ekonomskom samitu u Beogradu, čiji je medijski partner Tanjug biz.

U Srbiji se sada gradi deset puta više nego što se gradilo pre dve-tri godine, rekla je ona i dodala da Srbija ubrzano gradi svoju infrastrukturu, precizirajući da se trenutno u našoj zemlji gradi 150 km autoputa, od čega će ove godine biti završeno 86 km.

Mihajlović je dodala da se u Srbiji trenutno obnavlja i 150 km putne mreže.

- Naše kompanije su vrlo spremne i mogu da budu glavni izvođači. Pozivam ih da se udruže i jave na poziv za jedinu neugovorenu deonicu na Koridoru 10 Srpska Kuća-Levosoje na jugu Srbije - poručila je Mihajlović.

Kako je rekla, zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija, ne čekaju Godoa već ubrzano rade na infrastrukturnom razvoju i podizanju svog privrednog rasta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.