NavMenu

Saradnja Srbije i Slovenije u korišćenju fondova EU

Izvor: Beta Petak, 22.05.2015. 15:26
Komentari
Podeli
Ministarka bez portfelja, zadužena u Vladi Srbije za evropske integracije, Jadranka Joksimović sastala danas je u Ljubljani s ministarkom bez portfelja Slovenije zaduženom za razvoj i evropsku kohezionu politiku Alenkom Smerkolj razgovarala o unapređenju saradnje dve države u korišćenju fondova EU.

Kabinet Joksimovićeve je saopštio da su razgovarale "o mogućnostima za tehničku podršku i prenošenje iskustava Slovenije u blagovremenoj pripremi Srbije kao zemlje kandidata za korišćenje sredstava iz evropskih kohezionih i strukturnih fondova koji postaju dostupni članstvom u EU".

Smerkolj je ukazala na značaj pravovremene institucionalne pripreme za korišćenje tih fondova, s obzirom da se radi o višestruko većem novcu u odnosu na iznose pretpristupnih fondova IPA koje koriste zemlje-kandidati za prijem u članstvo, što je sada Srbija.

Joksimović koja je i koordinatorka za IPA, posebno je istakla važnost fondova IPA za Srbiju.

Ministarke su se složile u oceni da su osposobljenost uprave i jačanje kapaciteta za upravljanje sredstvima IPA najbolja priprema države za efikasno korišćenje mnogo većih kohezionih fondova po stupanja u EU.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Kineska kompanija Lianbo kod Novog Sada otvorila fabriku delova za motore automobila - Prva investicija u Evropi

Kineska kompanija Jiangsu Lianbo Precision Technology, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove (rotore i statore) za sve vrste motora u automobilskoj industriji, pustila je danas u rad svoju prvu fabriku u Evropi, u industrijskom parku CTPark Novi Sad East koji se nalazi na kaćkoj petlji. U prvoj fabrici ove renomirane kineske kompanije u Srbiji, koja se prostire na površini od 14.000 m2, biće zaposleno do 500 ljudi, a vrednost

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.