NavMenu

Dve vrlo zanimljive mogućnosti za investiranje u hotel i planirani sportski centar u Paraćinu!

Izvor: eKapija Sreda, 04.07.2007. 12:16
Komentari
Podeli

Opšti pregled

Paraćin ima veliki turistički potencijal, s obzirom da se nalazi na udaljenosti od samo 1,5 sat vožnje od Beograda i poseduje civilni aerodrom i sportski centar. Primanja Srbije su se učetvorostručila u periodu između 2002. i 2006, ali je ova grana još uvek u početnoj fazi oporavka. Uzroci ovog rasta su jedno od najpoželjnijih poslovnih okruženja u regionu, jeftina radna snaga, najbrže stope privrednog rasta i veliki broj dobrih lokacija i sadržaja za odmor.

Činioci koji utiču na popunjenost kapaciteta

Lokacija: Rastojanje od Beograda i aerodroma 156 km

Rastojanje od autoputa: nalazi se na glavnom Koridoru 10 (autoput E-75)

Glavni poslovni sadržaji: Industrijska zona "Zmič" na 48 hektara se oprema infrastrukturom, što je finansirano iz NIP (800.000 Eur), interes za kupovinu parcela je veliki.

Okruženje za ulaganje

Izdavanje dozvola: Ukupno prosečno vreme za dobijanje dozvola za izgradnju objekta: 7 dana za opštinske dozvole

Mogućnost za ulaganje:

Nova (grinfild) investicija: Sportski kompleks "7.juli"

Opis: Predlog Opštine je izgradnja četvorospratnog objekta za smeštaj 33 osobe (70 kreveta) i renoviranje restorana sa 120 stolica. Ovo će biti fizički povezano sa kompleksom koji se sastoji od stadiona kapaciteta 10.000 gledalaca, koji je registrovan kod UEFA za održavanje međunarodnih utakmica, sportske hale sa 1.500 sedišta i dva bazena po evropskim standardima. Trenutno se ceo SC renovira.

Procena turističkog prometa: oko 150.000 sportista (na treningu) godišnje prođe kroz ovaj centar. Oni trenutno borave u hotelu Petrus.

Procena troškova investicije: 800.000 Eur ili manje, detaljnije na: www.paracin.org.yu

Razlog za ulaganje: Trenutna potražnja za smeštajem značajno prevazilazi postojeće kapacitete. Izgradnja novog objekta će takođe stimulisati dodatnu potražnju za smeštajem.

Braunfild investicija: hotel Petrus

Prosečna popunjenost kapaciteta: 30%

Opis: Hotel ima 110 kreveta i nalazi se u centru grada. Nalazi se u privatnom vlasništvu, ali je predviđen za prodaju. Uglavnom ugošćuje putnike iz zapadne Evrope na putu za Grčku, ali ima i aranžmane sa brojnim tur-operaterima.

Razglog za inestiranje: Hotel i njegov položaj u centru grada imjau potencijal da iskoriste jačanje poslovno turizma u Paraćinu, kao i veliki broj turista koji su u tranzitu.

Preporuka: Istaknite potencijal hotela renovirajuči ga u hotel sa tri zvezdice i uvedite usluge koje su pristupačne klijentima visokog nivoa. Iskoristite odnose sa međunarodnim tur-operaterima.

Kontakt:

Jasmina Vidović

Tel.++381 35 566 020, 511 962

Email: jasmina_vidovic@paracin.org.yu

Site: www.paracin.org.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.