NavMenu

Završeni infrastrukturni radovi na Novom naselju u Novom Sadu

Izvor: eKapija Utorak, 28.04.2015. 19:19
Komentari
Podeli
Novi Sad (Foto: Google Maps/screenshot)Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor JP "Zavod za izgradnju grada" Goran Višnjić obišli su saobraćajne površine u produžetku Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju gde je nedavno završena izgradnja, navedeno je u saopštenju gradske uprave. U cilju komunalnog opremanja ovog prostora izgrađena je nedostajuća infrastruktura putem JP "Zavod za izgradnju grada".

- Posle nekoliko godina čekanja stanari ovog dela Bulevara Jovana Dučića konačno imaju uređen prostor oko svojih zgrada, imaju rešenu komunalnu infrastrukturu, uređene saobraćajnice, parking mesta i javnu rasvetu. JP "Zavod za izgradnju grada" je uspešno realizovalo ovu investiciju, a nadam se da ćemo uskoro i potpuno spojiti ovaj deo Novog naselja sa Veternikom. Spajanje Novog naselja i Veternika je još jedan dokaz koliko se Novi Sad ubrzano razvija. Samim tim, od svih nas se zahteva maksimalna posvećenost u rešavanju komunalnih problema koji nastaju prilikom rasta grada. Najvažnije je da postoji zadovoljstvo građana koji ovde žive i rade, jer konačno mogu da vide kako se njihovi problemi, vezani za komunalnu infrastrukturu, rešavaju – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U okviru radova na saobraćajnim površinama izgrađena je primarna saobraćajnica bulevarskog tipa, u dužini od 290 metara, u produžetku Bulevara Jovana Dučića. Sa južne strane saobraćajnice izgrađeni su trotoari i biciklističke staze kao i parkinzi koji su zelenom površinom odvojeni od biciklističke staze.


Na delu Bulevara kneza Miloša, u dužini od oko 140 metara, takođe su izgrađeni trotoari i biciklističke staze, dok je na spoju dva bulevara formirana četvorokraka raskrsnica. Pored toga, izgrađene su tri međublokovske saobraćajnice sa obostranim parkinzima i pešačkim stazama, kao i kružna raskrsnica na spoju dve saobraćajnice.

Saradnjom sa JGSP ustanovljeno je uvođenje autobuskih linija i postavljena su i nova stajališta za autobuse. Ceo ovaj novouređeni prostor je i adekvatno osvetljen jer su, sinhronizovano sa putarskim radovima, izvedeni i radovi na izgradnji javnog osvetljenja savremene LED tehnologije. Ugovorena vrednost svih navedenih radova na ovoj lokaciji je oko 110 miliona dinara, a izvođač radova je GP "Graditelj NS".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.