NavMenu

Otvaranje letnje sezone u Skadarliji 25. aprila

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.04.2015. 12:23
Komentari
Podeli
Letnja sezona u Skadarliji biće otvorena u subotu, 25. aprila. Program će početi kod Skadarlijske česme u 11 časova i 45 minuta nastupom Policijskog orkestra koji će svirati pesme o Beogradu, objavljeno je na sajtu Grada Beograda. Skadarlijsku zastavu ove godine podići će Vlada Ilić, vlasnik restorana "Šešir moj" i jedan od najstarijih skadarlijskih ugostitelja.

Duž cele Skadarske ulice smenjivaće se raznovrsni sadržaji koji će dočarati atmosferu boemske Skadarlije. Dame i gospoda će šetati ulicom u građanskim kostimima sa početka 20. veka. Likovni umetnici će na nekoliko lokacija izložiti svoje radove i slikati pred posetiocima.

Ispred Galerije "Monmartr" će i ove godine biti organizovana likovna kolonija na otvorenom, dok će slikari naivci iz Galerije "Babka" iz Kovačice oslikavati umetničke predmete, tikve, šamlice i minijature. Mladi umetnici iz Italije, gosti beogradske Škole za dizajn, slikaće portrete posetilaca, kao deo programa aktivnosti Međunarodne mreže umetničkih škola.

Na bini ispred Kuće Đure Jakšića od 12.30 do 13.30 časova biće dodeljena priznanja turističkog oskara "Zlatno turističko srce jugoistočne Evrope" organizacie "SACEN International". U okviru programa koji će voditi glumica Vjera Mujović, glumica Rada Đuričin će recitovati pesme o Beogradu.

Glumci Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića i Milan Tubić u ulozi Đure Jakšića će na humorističan način kao "instruktori boemije", objasniti publici kako se uz domaću rakiju, vino i čuveno "srpsko meze", veseli i lumpuje uz tamburaše, kako se naručuju pesme, kako se puna srca dočekuje zora.

Uz njih, glumice Ljiljana Jakšić i Marčela Frančesko će u ulozi Skadarlijske dame i Đurine Mile pevati poznate starogradske pesme. Uslediće nastup Kulturno-umetničkog društva "Talija", koje će izvesti splet starogradskih igara. U 13.30 časova održaće se skadarlijska turistička lutrija, a nakon toga od 14 časova kulturno-umetnički program u organizaciji "SACEN International" i uz zdravicu Dragiše Simića, organizatora manifestacije "Prela i posela".

U donjem delu Skadarske ulice od 12 do 18 časova biće organizovan umetničko-zanatski kompleks Skadarlijski bazar na tezgama JKP "Gradske pijace", koje su umetnici grafita oslikali simbolima Skadarlije, objavljeno je na gradskom sajtu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

07.05.2024.  |  Vesti

Nemačka od 1. juna menja pravila za građane Zapadnog Balkana

Državljani Srbije, BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i Albanije uživaće privilegovan pristup tržištu rada Nemačke od 1. juna 2024. godine, prema Uredbi o Zapadnom Balkanu. To je zbog toga što je Nemačka odlučila da udvostruči broj viza koje će državljanima ovih šest zemalja dobijati u svrhu rada godišnje na 50.000, koje će od juna 2024. godine izdavati Federalna agencija za rad, prenosi SchengenVisaInfo, a prenosi Indikator.ba.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.