NavMenu

Kruševac dobija elektranu na biomasu - Vrednost investicije 26 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.04.2015. 16:13
Komentari
Podeli
Gost Kruševca prošle nedelje bio je Paolo Rosi, glavni menadžer za istočnu Evropu kompanije "Building Energy", koji su zainteresovani za izgradnju elektrane na biomasu u Kruševcu, a ukupna vrednost investicije je oko 26 mil EUR, javlja gradski sajt.

Svetski priznata kompanija u ovoj oblasti "Building Energy", koja posluje u velikom broju zemalja, donela je odluku da se proširi i na tržište ovog dela Evrope. Za svoju prvu investiciju izabran je Kruševac.

- Lokalna samouprava stoji vam na raspolaganju za svaku pomoć i izradu svih zakonom propisanih dozvola i garancija. Nadam se da ćemo u što kraćem vremenu uspeti da ovaj projekat započnemo na obostranu korist - rekao je Dragi Nestorović.

Paolo Rosi izneo je planove za početak izgradnje bio-elektrane koja će biti izgrađena po svetskim standardima i uz korišćenje najnovije tehnologije.

- Naše stručne ekipe će sagledati sve aspekte za eventualnu uzajmanu saradnju sa JP "Gradska toplana", tako da možemo imati obostrano korist u vidu javno-privatnog partnerstva. Ovaj objekat uposlio bi za početak 50-tak radnika, a veliki broj ljudi bi našao svoj interes i zaradu u pribavljanju i nabavku biomase - istakao je Rosi.

Zaključak je da predstavnici investitora pripreme svu potrebnu dokumentaciju, koja bi bila predočena javnosti na sednici Skupštine grada. Ukoliko dobiju pozitivno mišljenje, očekuje se početak radova na jesen, a završetak radova je za 14-18 meseci.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.