NavMenu

NALED dobio nove članove Upravnog i Nadzornog odbora

Izvor: eKapija Nedelja, 19.04.2015. 16:10
Komentari
Podeli

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) izabrala je nove članove Upravnog i Nadzornog odbora u petak (17. aprila 2015. godine), a sa Izborne skupštine je poručeno da će ona i dalje raditi na unapređenju poslovnog ambijenta, jačanju konkurentnosti, suzbijanju sive ekonomije i olakšavanju različitih procedura.

Novi članovi Nadzornog odbora su predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Ðurović, Dragan Ðuričin ("Deloitte"), član izvršnog odbora Procredit banke Igor Anić, direktor "Energoprojekta" Vladimir Milovanović, kao i Suzana Radović iz kompanije "Cisco".

Novi članovi Upravnog odbora su Vladan Atanasijević direktor u kompaniji "Asseco" i sadašnji predsednik UO Naleda, Dimitar Andonov iz kompanije "Coca Cola", Stanka Pejanović iz "Gorenja", Ernst Bode iz "Messer Tehnogasa", kao i Vojislav Genić iz kompanije SAP.

Članovi Upravnog odbora biće i predstavnici lokalnih samouprava i to predsednik Sremske Mitrovice Branisav Nedimović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Pirota Vladan Vasić.

Od predstavnika nevladinog sektora novi član Upravnog odbora je Ana Brnabić iz Peksim fondacije.

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički istakla je da su predstavnici NALED-a uložili veliki napor i energiju u radu na donošenju važnih zakona kada je reč o planiranju i izgradnji, kao i zakona o inspekcijskom nadzoru.

Dodala je da će zakon o opštem upravnom postupku biti podrška pojačanju efekta ta dva zakona.

- Uspešne države su one koje uspešno odgovaraju na potrebe građana i privrede - rekla je Udovički i naglasila važnost stvaranja predvidivog poslovnog ambijenta, implementacije važnih zakona i borbu protiv sive ekonomije.

Udovički je istakla da je Vlada fokusirana na realizaciju novih zadataka koji su preduslovi za stvaranje predvidivog poslovnog ambijenta, kroz implementaciju Zakona o inspekcijskom nadzoru, ali i borbu protiv sive ekonomije.

Uskoro bi, kako je najavila, trebalo da bude gotov plan vlade za borbu protiv sive ekonomije.

U toku su, rekla je, detaljni razgovori sa EU koja priprema sektorsku budžetsku podršku od 2016. kako bi se Srbija uskladila sa evropskim administrativnim prostorom.

Šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport rekao je da je važno stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta i biznis klime u Srbiji.

Ukazao je na važnost harmonizacije regulative Srbije sa regulativom EU, što bi, kako je rekao, trebalo da doprinese tome da se stvori predvidivo okruženje.

To bi, kaže, trebalo da privuče i kompanije da investiraju i otvaraju radna mesta u Srbiji.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi ukazao je da je dugoročni ekonomski razvoj važan za priključenje Srbije EU.

Važno je, istakao je, i sprovođenje reformi, u cilju borbe protiv sive ekonomije, kao i unapređenju usluga za građane.

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner ukazao je da je važno jačanje osećaja odgovornosti, i da bi zajedničke aktivnosti na unapređeju poslovnog okruženja trebalo shvatiti kao zajednički poduhvat.

Važna je, izdvojio je, podrška Srbiji na putu ka EU.

Predsednik UO NALED-a Vladan Atanasijević rekao je da je važno jačanje konkurentnosti Srbije na putu ka EU i da će se u narednom periodu NALED snažno boriti za suzbijanje sive ekonomije, podsticati sertifikaciju opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, kao u uvođenje izdavanja elektronskih građevinskih dozvola kao i unapređenje usluga na lokalnom nivou.

Nakon izborne izborne skupštine dodeljenje su nagrade NALED-a "Strele" zaslužnim partnerima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.